28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bayram öncesi temizlik

Antalya'nın Korkuteli İlçe Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı öncesinde mezarlıklarda bakım çalışması başlatıldı.

Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, Kurban Bayramı öncesinde ilçe merkezinde bulunan Uzunoluk ve paşa mezarlıklarında bakım yapıldığını söyledi. Yedi kişilik ekipten oluşan ve ilçe merkezindeki 2 ayrı mezarlık, geniş çaplı bakımdan geçirdi. Başkan Uğurlu, mezarlıkların kutsal mekanlar olduğunu ifade ederek, "Mezarlıklarımızı bakımlı tutmak dini görevlerimiz arasındadır.

Bu nedenle mezarlıklara sadece kutsal bayram günlerinde değil, her zaman büyük bir görev bilinciyle yaklaşıyoruz. Ancak bayram günlerinde dinimiz ve geleneklerimiz gereği mezarlık ziyaretlerinde diğer günlere kıyasla artış olacağı bilindiğinden, çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Mezarları ve ağaç diplerini yabani bitkilerden temizleyerek, çevre düzenlemelerini yaptık. Hemşehrilerimiz, gönül rahatlığıyla yakınlarının mezarlarını ziyaret edebilecekler, mezarlıklarında ölüsüne sahip çıkmayan bir millet, dirisine de sahip çıkmaz. Bu anlayışla yola çıkarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 12:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim Nanecioğlu IP: 85.98.154.xxx Tarih : 8.01.2006 23:12:52
sn Başkan Uğurluyu kutluyorum .Ölüsüne sahip çıkmayan millet dirisinede sahip çıkamaz. Mezarlıklarımız tertemiz ve düzenli olmalı