24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Gelecek yıla hazırlık

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ndeki çiftçiler, gelecek yıl ekecekleri tohumluk buğdayları hazırlamaya başladı.

Korkuteli Ziraat Odası'na ait 2 adet selektör buğday eleme aracı, seyyar olarak köy köy dolaştırılarak tüm ova ve yayla köylerinde hizmet veriyor.

Ova köylerinde buğday eleme işlemlerinin sona ermesiyle yayla köylerde seyyar olarak dolaşan selektör makinesi ile tüm köylünün gelecek yılki tohumlukları hazırlanıyor. Kaliteli tohum elde etmek amacıyla tüm köylere götürülerek çiftçiden hiçbir karşılık almadan hizmet veren selektör makineleri, çiftçinin elindeki buğdayı daha kaliteli olarak ayırıyor ve buğday içinde bulunan ot tohumu, çavdar ve samanı ayıklayarak kaliteli tohum elde ediyor.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Murat Eren, "İlçede hasat mevsiminin sona ermesiyle çiftçilerimiz önümüzdeki yıl ekecekleri tohumluk buğdayları şimdiden hazırlıyor. Bu yıl yayla ve ova köylerinde buğday üretiminde yüksek kalite elde edildi. Ancak fiyatların düşük olması üreticileri mağdur etti. Biz Korkuteli Ziraat Odası olarak odamız bünyesinde bulunan tohum eleme aracını köylere göndererek üreticinin elindeki mahsulü yabancı tohumlardan ayırmaları ve gelecek yıl ekecekleri tohumlukları kaliteli olarak ayarlamaları için yardımda bulunuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 17:21:09
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 18:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?