1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hava kirliliği mücadelesi

Antalya'nın Korkuteli İlçe Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, kış aylarında artan hava kirliliğinin önlenmesi için denetimlerin sürdüğünü söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, zabıta ekiplerinin; kamu kurum ve kuruluşlarının, site, apartman ve tüzel kişilerin kömür alımları, kazan yakma talimatlarına uyup uymadığı ve ateşçilerin belgeli olup olmadıkları konusunda 24 saat denetim yaptığını belirtti.

Hava kirliliğine sebep olan kaçak ve kalitesiz kömür satışıyla ilgili olarak ilçe genelinde denetimleri arttırdıklarını ifade eden Uğurlu, "Kış aylarında hava kirliliği riski arttığı için olumsuzluklara engel olmak amacıyla denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kükürt oranı yüksek olan kaçak ve kalitesiz kömürlerin ilçeye girişini ve satışını engelliyoruz. İlçede, resmi dairelerde kaloriferlerin 07.00 ila 08.00 saatleri arasında yakılmasına özen gösterilmesine ve tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel kişilere ait binalarda kalorifer kazanlarının gün boyu sürekli yanmasına dikkat ediliyor. Bu havayı hepimiz soluyoruz, sağlığımız için kurallara uymalıyız" dedi. 

.
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2005 Pazar 11:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?