15
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Korkuteli'nin suyu temiz

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Sağlık Grup Başkanlığı tarafından günlük olarak yapılan su kontrollerinde içme suyunun temiz çıktığı açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Korkuteli Sağlık Grup Başkanı Dr. Arif Kuma, ilçede olağan dışı ishal vakası ve ishal sayısında artış olmadığını belirtti. İlçe merkezi ve köylerden alınan su numunelerinin Antalya Hıfzısıhha Müdürlüğü'nde analiz ettirildiğini ifade eden Kuma, "Geçtiğimiz yaz boyunca Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu su sanitasyon çalışmalarıyla tüm köy ve beldelerde su numuneleri ayda 2 kez alınmak üzere Antalya Hıfzısıhha Müdürlüğü'nde analiz ettirildi.

Konuyla ilgili açıklama, köy muhtarlıklarına yazılı ve sözlü olarak yapıldı. Ayrıca ilçenin kanalizasyon eksikliği olması nedeniyle içme sularımızın temiz raporları gelmesine rağmen, vatandaşlarımızın yiyeceklerini bol su ile yıkamalarına özen göstermeliler" dedi.

Dr. Arif Kuma, ilçenin içme suyu için günlük klor kontrolü yapıldığını, ilçeye bağlı köy ve kasabalardaki birçok yerin klorlama makinesi olmadığı için köy muhtarlıklarının klorlama çalışmalarını tablet klor ile yaptığını söyledi.

Köylerdeki klorlama işinin muhtarlıklara, beldelerde ise belediye başkanlıklarına ait olduğunu kaydeden Kuma, bu konuda gerekli bilgilendirmenin ekipler tarafından yapıldığını vurguladı. Kuma, yapılan çalışma sonucunda Korkuteli'nin temiz bir suya sahip olduğunun ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 21:49:54
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 21:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?