18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğrencilerin bozuk yol isyanı

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ndeki Kızılcadağ İlköğretim Okulu'na taşımalı olarak gelen öğrenciler, bozuk olan yolları protesto etmek amacıyla yol kapattı. Öğrencilerin eylemine DYP İlçe Teşkilatı başkanı ve başkan yardımcıları da destek verdi.

DYP Korkuteli İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Kaya, Başkan Yardımcıları Muhittin Karakoyun ve Bayram Cengiz, bozuk olan Kızılcadağ-Manay karayolunu trafiğe kapatarak öğrencilerle birlikte basın açıklaması yaptı. Yol üzerinde tekeri patlayan otobüsten inerek açıklama yapan Kaya, hükümetin köylüyü gözden çıkardığını iddia etti. Kışın yaklaşmasıyla rakımın 1600 olduğu Kızıldacağ mevkiinde asfaltın bundan sonra tutmayacağını söyleyen Kaya, "Sahilde duble yol yapan bu hükümet, köylüye ne zaman yardım edecek? Buğday, arpa fiyatları bizim hükümetimiz dönemindeki fiyatlarla aynı durumda kalmıştır; fakat bu hükümet zam yaparak, dışarıdan sürekli kredi alarak, ithal mal getirerek köylünün ürünlerini boşa çıkarmıştır. Oğlunu ve kızını evlendirecek köylüler, traktör ve elindeki büyükbaş, küçükbaş hayvanlarıyla tarlalarını satarak düğün yapıyor" dedi.

Köylüler tarafından kullanılan traktörlerin, yolların bozuk olması nedeniyle zarara uğradığına dikkat çeken Kaya, "Okula taşımalı olarak giden öğrencilerin bindiği otobüslerin tekerlerleri de patlıyor ve çocuklar okula gelip gitmekte zorluk çekiyor. Kış aylarında çocuklar bu lastik yamama sırasında otobüs içinde üşüyerek hastalanacaktır. Bu yollar tonajı yüklü mermer ocaklarından çıkan kamyonlar tarafından bozuluyor. Kızılcadağ ve bölgedeki yerlerde mermer ocaklarının yollara verdiği zarar trilyonları bulmuştur" diye konuştu.
Yıllardır bozuk olan yollara bakım ve onarım yapılmadığını öne süren öğrenciler ise, mermer ocaklarındaki kamyonların aşırı yük atması sonucu bindikleri otobüsün lastiklerinin patladığını, tekerlerin patlamasıyla bazen okula, bazen de evlerine geç gittiklerinden yakındı.

Güzergah üzerinde 5 yıldır öğrenci taşıdığını ifade eden otobüs sürücüsü Mehmet Uysal da, yolların bakımsız olduğunu vurgulayarak, aylık taşımadan 200 milyon lira almalarına rağmen aylık teker masraflarının 400 milyonu bulduğunu ileri sürdü. Uysal, "Seçim zamanlarında siyasiler köy köy dolaşarak yolların hemen yapılması için söz veriyor. Ancak seçim sonrası çiftçinin halini kimse sormuyor. Özellikle seçim öncesinde söz veren siyasilerden bu yolların kış gelmeden yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 12:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşegül kalın IP: 212.175.112.xxx Tarih : 10.03.2007 20:03:26
bende o okulda okudum ve aynı sorunları yaşadım öğrenci arkadaşlarımı çok iyi anlıyorum