1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Evlerine eşeklerle su taşıyorlar

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı İmecik köyünde yaşanan su çilesi, köylüleri adeta çileden çıkardı.

İçme suyunu köy girişindeki kuyulardan sağlayan köylüler, bidonlara doldurdukları suyu eşeklerle evlerine taşıyor.

Köy halkı, içme suyu ihtiyacı için her gün eşekler ve el arabaları ile birlikte kuyulara yürümek zorunda kalıyor. Köy girişindeki 2 kuyudan içme suyu sağlayan köylüler, kuyulardan kovalarla çektikleri suyu eşeklere yükleyerek evlerinin yolunu tutuyor.

5 yıl önce döşenen şebeke borularının arızalanması ve yayla suyunun köye gelmemesi nedeniyle köy ortasındaki 2 su kuyusundan ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten köylüler, "Çilemiz bitmiyor. Evimizde suyumuz olmadığı için mecburen kuyu suyuna talim ediyoruz. Bu suyu içme suyu olarak kullanıyoruz. Suyun mikroplu olup olmadığını bilmiyoruz. İhtiyaçlarımızı bunlarla karşılıyoruz. Maddi durumu iyi olanlar, şehirden tankerlerle köye su taşıyorlar. Bizim gibi imkanı olmayan insanlar, mecburen kuyu suyunu kullanıyor. Yetkililer bizi bu çileden biran önce kurtarsınlar" dedi.

Siyasilere tepki gösteren İmecik köylüleri, "Ülkemiz AB'ye girmeye çalışırken biz taşıma su ile değirmen döndürür gibi içme suyunu kuyudan çekiyoruz. Siyasetçilerimiz seçimden sonra uğramıyorlar. Ne zaman seçim olacak, o zaman siyasetçinin yüzünü görüyoruz. Geliyorlar, oy istiyorlar ama artık boş vaatlere karnımız tok. Bizi bu durumda bırakan siyasetçilere cevabı sandıkta vereceğiz" diye tepkilerini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 14:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin kolan IP: 81.215.150.xxx Tarih : 14.12.2005 01:15:25
2006 yılına sayılı günler kalan bu zamanda avrupa birliği diye uğraşan bu ülkemizde yöneticelerin bu olaya bi el atması lazım artık zaten uzun yıllardır bu çileyi çekiyo bu köyümüz...