23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

gelir düzeyleri yükselecek

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı İmecik Köyü'nde orman köylülerinin gelir düzeylerini yükseltmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında, bu yıl 18 köylüye Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü'nden (ORKÖY) hayvancılık kredisi verildi.

İmecik Köyü'nde hayvancılık kredisi verilen vatandaşları ziyaret eden İl Genel Meclis üyeleri Salih Ağaroğlu, Kadir Sarıcalar ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akdeniz, yapılan çalışmalar hakkında köylülerden bilgi aldı. İl Genel Meclisi üyeleri, ormanların korunması, geliştirilmesi ve genişletilmesini gerçekleştirmek, orman içinde veya bitişiğindeki köylülerin sosyal ve ekonomik gelişmelerini sağlamak maksadıyla kurulan ORKÖY'ün, bu yıl orman köylüsüne hayvancılık kredisi verdiğini söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akdeniz, "Orman köylüleri istemeyerek de olsa ormanlara zarar vermektedir. Orman köylüsünün ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine katkıda bulunarak, onların ormanlar üzerindeki baskılarını azaltmak ve böylece ormanların korunması ve genişletilmesini sağlamak gerekmektedir. Bunun için ORKÖY'ün hazırladığı 5 yıllık kalkınma planları çerçevesinde orman köylüsüne çeşitli konularda düşük faizli krediler verilmektedir" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akdeniz, yıllardan bu yana kredilendirme çalışması yapıldığını, 2000 yılından itibaren de kırsal kalkınma kapsamında orman köylüsüne bölgenin özelliğine bağlı olarak ahır hayvancılığı, arıcılık, kültür mantarcılığı konularında kredilerin verildiğini belirtti.

Akdeniz, "Geçmiş yıllarda orman köylüsüne süt sığırcılığı, süt koyunculuğu için kredi verilirken, bu yıl da orman köylümüze süt sığırcılığı, süt koyunculuğu kredisi desteği sağlanmıştır" diye konuştu.

ORKÖY kredilerinin amacının belli olduğuna, bu nedenle krediyi alan vatandaşların kredileri zamanında ödemeleri gerektiğine dikkat çeken Akdeniz, "Kredilerin geri dönüşümüyle tekrar başka bir köylümüze kredi verilmektedir. Bu nedenle zamanında yapılan geri ödemeler, hem vatandaşlarımıza hem de milletimizin ekonomik gelişmesine katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 12:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutlu türker IP: 85.105.17.xxx Tarih : 6.10.2006 12:08:51
Acaba diğer iller içinde orköy kredileri var mı ve devam ediyormu .. ve hangi alanlarda veriliyor.. bilen varsa bana lütfen bildirsin ben Tokat ilinde oturuyorum ve burda da varsa öğrenmek istiyorum teşekkürler