17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Gelecek yılın tohumluk buğdayı hazırlanıyor

Korkuteli Ziraat Odası’na ait sellektör buğday eleme aracı, seyyar olarak köy köy dolaşarak tüm ova ve yayla köylerde çiftçinin ayağına kadar giderek hizmet veriyor. Ova köylerinde buğday eleme işlemlerinin sona ermesiyle yayla köylerde seyyar olarak dolaşan sellektör makinesi ile tüm köylünün gelecek yılki tohumlukları hazırlanıyor. Kaliteli tohum elde etmek amacıyla tüm köylerde dolaşarak çiftçiden hiçbir karşılık almadan hizmet veren sellektör makineleri, çiftçinin elindeki buğdayı daha kaliteli olarak ayırmasına ve buğday içinde bulunan ot tohumu, çavdar ve samanı ayıklayarak kaliteli tohum elde ediyor.


Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Murat Eren, "Korkuteli İlçesi’nde hasat mevsiminin sona ermesiyle çiftçilerimiz önümüzdeki yıl ekecekleri tohumluk buğdayları şimdiden hazırlıyor. Bu yıl yayla ve ova köylerde buğday üretiminde yüksek kalite elde edildi ancak fiyatların düşük olması üreticileri mağdur etmiştir. Biz Korkuteli Ziraat Odası olarak odamız bünyesinde bulunan tohum eleme aracını köylere göndererek üreticinin elindeki mahsulü yabancı tohumlardan ayırmaları ve gelecek yılki ekecekleri tohumlukları kaliteli olarak ayarlamaları için yardımcı oluyoruz" dedi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 11:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz aktas IP: 88.249.244.xxx Tarih : 3.02.2010 21:02:01

öncelıkle selam ederım kolay gelsın sızden tek bırsey ögrenmek ıstıyorum sellektor makınanızın markasını ve benım nereden alabıleceğimi öğrenmek istiyorum üretilen fabrikanın telefonun ve ismini bana myl. olarak yazarsanız sevinirim saygılar