22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kameralara kışlık bakım

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 2004 yılı sonunda kurulan yaklaşık 26 kamera, Korkuteli İtfaiye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla kışlık bakımdan geçirildi.

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde 26 ayrı noktaya yerleştirilen kameralar, 24 saat boyunca kayıt yapıyor. Çalıntı plakalı araçlar, kameralardan birinin görüş alanına girdiğinde otomatik olarak sinyal veriyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Korkuteli Emniyet Müdürlüğü'nün Türkiye'de bir ilke imza atarak, kentin muhtelif noktalarına yerleştirdiği 26 kamera kış aylarına hazır duruma getirildi. 20 tanesi ilçenin giriş ve çıkışları, kavşak noktaları ve kalabalık merkezlere monte edilen kameraların 6 tanesi ise hastane acil servisi, adliye binası ve nezarethaneler için ayrıldı. Yetersiz personel sebebiyle polis noktası oluşturulamayan Kaymakamlık Konutu'nun güvenliği de sisteme dahil olan bir kamera ile 24 saat denetleniyor. Yaklaşık 100 milyar liraya mal olan 16 bin metrelik sistem kabloları da geçen yıl yer altına alınmıştı.

Antalya'nın huzur kent ilçesi olarak bilinen Korkuteli'nde artık huzurlu uyuyabildiklerini söyleyen ilçe halkı, kameraların ara sokaklara da yerleştirilmesini istiyor.

Bunun için gerekli maddi desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen ilçe halkı, "Korkuteli İlçesi'nde zaten suç oranı çok fazla değildi. Ama artık potansiyel suçlular bile kameralarla 24 saat gözetlendiklerini bildikleri için suç işlemeye cesaret edemiyorlar. Biz bu sistemin sadece şehir merkezi değil, ara sokaklara da konulmasını istiyoruz" dedi.

Yağmur sularının cam beherlere leke bırakmaması için kimyasal katkılı bir koruyucu ile temizlendiğini belirten İlçe Emniyet Müdürü Murat Çevik, "Türkiye'de ilk defa ilçeye kurduğumuz kameralara bakım yaptık. Daha kesin ve temiz bir görüntü izleme imkanı sağlamak için ilçe merkezi ve ilçe giriş çıkışlarında bulunan toplam 26 kamera bakım yapılarak kışa hazır duruma getirildi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 10:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin kolan IP: 81.215.150.xxx Tarih : 9.12.2005 22:16:34
korkuteli halkının ilçe emliyetine olan desteği her zaman artarak devam edecektir kamera sisteminden kurulduğu günden beri memnunuz emliyetimizin daha başka projelerdede kendini göstermesini temenni ediyorum...