7
Mayıs
2024
Salı
KORKUTELİ - ANTALYA

Mehmet Cadıl

Fatma-Mehmet Cadıl İlköğretim Okulu

Antalya Korkuteli'nde PORTSAN AŞ'nin sahibi Mehmet Cadıl tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli Fatma-Mehmet Cadıl İlköğretim Okulu için 09.06.2004 tarihinde protokol yapıldı.

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde doğup büyüyen ve iş hayatına Burdur’un Bucak İlçesi’nde devam eden iş adamı Mehmet Cadıl, yıllar sonra okuyup büyüdüğü ilçeye okul yaptırıyor.

İlçeye bağlı Yeni Mahalle’de törenle temeli atılan Fatma-Mehmet Cadıl ilköğretim okulu 18 derslik ve zemin ile birlikte 5 kat olacak. Fatma- Mehmet Cadıl İlköğretim Okulu temel Atma törenine Burdur Valisi Can Direkci, Antalya Vali Yardımcısı Nejdet Özeroğlu, Budur Miletvekili Kerim Özkan, Bucak Kaymakamı Mehmet Yıldız, Korkuteli Kaymakamı Mehmet Yavuz, Elmalı Kaymakamı Veysel Yurdakul, Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Bekir Kumbul, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Menderes Bulut, Korkutelili iş adamları, vatandaşlar ve Burdur ve Bucak’tan gelen iş adamları katıldı. Temel atma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Temel atma töreninde konuşma yapan iş adamı Mehmet Cadıl, "Korkuteli’de 1957-1962 yılları arasında okul arkadaşım olan Yaşar Tekin ve Arif Cebeci, ilçeye okul yaptırmak için Antalya Valiliği’ne başvuruda bulundular. Bende eğitim gönüllüsü olarak törende çok duygulandığım için Korkuteli’ne, doğduğum ilçeye bir okul yaptırmaya kara verdim. Bucak İlçesi’nde tamamlanan ve açılışı yapılan Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi’ni teslim ettikten sonra Korkuteli’de okul çalışmalarına hız verdim. Beni bu tür eğitime okul yapımına öncülük ettiren başta ilkokul arkadaşlarım Yaşar Sadi Tekin ve Arif Cebeci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Menderes Bulut, Mehmet Cadıl gibi hayırlı kişilerin eğitime destek vermelerine ihtiyaç olduğunu belirtirken, ilçede son yıllarda işadamları ve hayırseverlerin sayesinde okul yapım hız verildiğini kaydetti. İlçede şimdiye kadar hayırsever vatandaşlar tarafından 36 okul yapıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Bulut, eğitim ordusuna katkıda bulunacak daha bir çok eğitim gönüllüsü bulunduğunu ve bunların hazır beklediklerini ifade etti.

Temeli atılan okulun 2005-2006 Eğitim Öğretim yılına hazırlanması planlanıyor. Fatma- Mehmet Cadıl İlköğretim Okulu temelini Burdur Valisi Can Direkci ve Antalya Vali Yardımcısı Nejder Özeroğlu birlikte attılar.
Antalya Vali Yardımcısı Özeroğlu, Fatma- Mehmet Cadıl’a teşekkür ederken, Antalya’da da bir ilköğretim okulu veya Anadolu lisesi yaptırmaları için istekte bulundular.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • funda öz | korkutelide anadolu öğretrmen lisesi  | 88.227.254.xxx | 19.02.2011 19:03:26

    korkutelide anadolu öğretrmen lisesi açılacak mı ve açılırsa bu liseye uzak illerden öğrenci gelebilir mi?