4
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Rüştü Rençber


(1973 - )

Milli sporcu. Kaleci. Antalya Korkuteli dogumlu. Futbol hayatına santrafor olarak başladı. Antalyaspor'da uzun yillar oynadiktan sonra Fenerbahce'ye transfer oldu.

İlk hocası Dursun Karasucu'nun, kendisinin uzun boyundan yola çıkarak kalecilik yeteneğini keşfetmesi üzerine, o günlerde Niğde'de düzenlenen bölgelerarası amatör futbol yarışmasında otoritelerin dikkatini çekti. Daha sonra, Ümit Milli Takımı seçmelerinden de başarıyla geçti.

Fatih Terim tarafından keşfedilen, Antalya'da başladığı spor kariyerinde yedek kulübesinde beklemekten, İzmir'de yapılan Ümit Milli takımı seçmelerini geçerek kurtulan Rüştü, Ümit Milli takımında ilk kez forma giydiği karşılaşmada, Polonya'da Almanlar'dan 4 gol yedi. Daha sonra, 1993 yılında Beşiktaş'la anlaşan Rüştü, bir trafik kazası geçirdi. Kazanın ardından Beşiktaşla anlaşamayıp Antalyaspora döndü. Daha sonra Fenerbahçe’ye geçti. Fenerbahçe'de 1994-2003 yılları arasında toplam 9 yıl kaldı.

2002-2003 sezon sonunda İspanya'nın köklü kulüplerinde FC Barcelona takımına transfer olmuştur. 1 yıl FC Barcelona'da yedek kaleci olarak görev yaptıktan sonra, 31 Ağustos 2004 tarihinde tekrar Fenerbahçe'ye 1 yıllığına kiralık olarak transfer edildi.

17 Haziran 2007'de Beşiktaş ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar