18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğrencilerin emekleri boşa mı gidecek?

Bugüne kadar öğrencilerinin elde ettiği başarılarla adından söz ettiren özellikle kayıt dönemlerinde velilerin çocuklarını kayıt yaptırmak için birbiriyle yarıştığı Manavgat'ın en eski eğitim kurumu Çağlayan İlköğretim Okulu, bu kez idarecilerinin ihmali nedeniyle Manavgat gündemine bomba gibi düştü.
İlköğretim Okulu son sınıf öğrencilerinin kaderini belirleyecek olan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) sonunda tercih formlarını Çağlayan İlköğretim Okulu'na teslim eden 72 öğrenciden 71'inin, okul idaresinin ihmali nedeniyle internetten başvurusunun yapılmadığı belirlendi. Başvurusu yapılmadığı için 1. yerleştirmede açıkta kalan öğrenciler arasında, Türkiye'deki birçok Fen Lisesi'ne girebilecek puana sahip öğrenci bulunurken, 5 öğrencinin Manavgat Anadolu Lisesi'ne girecek puana sahip olduğu bildirildi.
Şu ana kadar ihmal nedeniyle açıkta kalan öğrencilerden 7 tanesinin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Atila Çetin, gerekli mercileri bilgilendirdiklerini, öğrenci velilerinin de Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin mağduriyetinin giderileceğine inanıyorum" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Atila Çetin, kendilerine şu ana kadar 7 öğrenci velisinin başvuruda bulunduğunu belirterek, "Öğrenci velilerinin yaptığı başvuru üzerine şube müdürü arkadaşımla birlikte Çağlayan İlköğretim Okulu'na giderek ön inceleme yaptık. Yaptığımız incelemede, Milli Eğitime başvuruda bulunan 7 öğrencinin bilgisayardan ekran çıktıları alınmasına rağmen onay işlemi yapılmadığı için başvurularının geçersiz sayıldığını gördük. Yaptığımız incelemede başvuruda bulunan 7 öğrenciden 5 tanesinin Manavgat'taki Anadolu Liseleri'ne girecek puana sahip oldukları belirlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak durumu Manavgat Kaymakamlığı'na bildirdikten sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile gerekli görüşmelerde bulunduk. Kaymakamlık aracılığıyla Antalya Valiliği'ne konuyu açıklayıcı yazı gönderildi. Bu arada velilerimiz çocuklarının hakkını yeniden elde etmek amacıyla Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Antalya Valiliği konunun incelenmesi için geçtiğimiz Salı günü Manavgat'a müfettiş gönderdi ve müfettişlerin incelemeleri sürüyor. Öğrencilerimizin mağduriyetinin giderileceğine inanıyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 01:25:25
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 19:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?