18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kültür ve sanat Side'de

5. Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, yarın Side Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirilecek açılış kokteyli ile start alacak. 5. Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinin ilk gününde, Apollon Tapınağı'nda düzenlenecek olan kokteylin ardından şef Rengin Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu sahne alacak.

Sonraki günlerde ise Rus Bale Yıldızları, Burhan Öçal ve İstanbul Oryantal Grubu, Timur Selçuk ve Özel Orkestrası, Don Kazakları Korosu, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin 'My Fair Lady' oyunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu'nun konseri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konseri yer alacak.

Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, 5. Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin geçmiş yıllara göre daha görkemli olarak gerçekleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Delikkulak, "Bir kültür ve sanat beldesi olan Side, düzenlenen festival etkinlikleriyle aynı zamanda bir sanat kenti olarak da anılmaktadır. 5. Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Side'ye ayrı bir renk katarak, yerli ve yabancı konuklara sunduğu doğal güzelliklerin yanında tarih, kültür ve sanat etkinlikleri ile turizmin tanıtımına büyük bir katkı sağlamaktadır. Side Belediyesi olarak biz, yöre halkına yerli yabancı konuklarımıza alt yapısı tamamlanmış çevre, sağlık ve temel sorunları halledilmiş bir belde hazırlama uğraşı içindeyiz. Kısa dönem içerisinde bu alanda elde ettiğimiz başarılar bundan sonraki çalışmalarımıza yön vererek bize yol gösterecektir" dedi.

Yüzyıllardan günümüze uzanan antik kent üzerinde yaşama ve yönetici olma sorumluluğun bir bedeli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Delikkulak, "Biz, Side Belediyesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın değerli katkıları ile Antik Side Kenti döneminin tarihsel dokusunu korumak ve yaşatmak arzusu içerisindeyiz. Side, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen festivaller ile hak ettiği yeri alma yolunda ilerlemiş olup, bu yıl da 5.'si gerçekleştirilecek olan festival ile ivme kazanmaya devam edecektir. Misyonumuz, Antik Side Kenti'nin geçmişteki tarihsel ve sosyal yapısıyla yeniden yaşatılmasını ve bizden sonraki nesillere taşınmasını sağlamaktır. Bunun bizlere tarihten gelen bir sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, yöremizde faaliyet gösteren derneklere, festivale emeği geçen herkese ve siz değerli basın mensuplarına göstereceğiniz yakın ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ederiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 01:00:53
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 01:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?