19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ormanları yakmayın

Antalya'da 'Sorgun Çamlığı' konulu bir konferans düzenlendi.

Manavgat Sivil Toplum Platformu tarafından, Başarı Koleji Konferans Salonu'nda 'Sorgun Çamlığı' konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa Prof. Dr. Turhan Uslu, Prof Dr. Tuncay Neyişçi, Orman Bölge Eski Müdürü Gürel Şirin de katıldı.

Akdeniz Bölgesi kıyılarının turizme tahsis edildiği için doğal güzelliklerin yok edildiğini öne süren Prof. Dr. Turhan Uslu, "Biyolojik zenginlikler bizlere dünya mirasıdır. Bu biyolojik zenginlikler dünya mirası olduğu için bunları korumamız gerekir. Özellikle dünyada ender bulunan kumulların üzerine kurulmuş Sorgun Ormanı'nın daha çok korunması gerekir. Golf ve otel için orman kesmeyin" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Araştırma Geliştirme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Sorgun Ormanı'na orman olarak değil, Sorgun Kumulları olarak bakılması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin bir çok yerinde ormanlar var, ancak kumulları üzerine kurulmuş başka bir orman yok. Bu bir değerdir, bu değerleri çok iyi korumak ve kullanmamız lazım. Bugün, bir müze 7 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret ediliyorsa, bunun sebebi o müzeye ait değerlerdendir, yani başka bir yerde örneği olmadığı içindir. Siz her yerde olabilecek otelleri, gelin özgün değerlerinizin üzerine yapın. Buraların özgün, çok büyük bir değeri varken sıradan bir değere dönüştürürsünüz. Çevre dostuyuz diyen turizmci arkadaşlarımız bu yerlere otel yapmak için teklif bile vermezler, verseler dahi ormana uygun bir proje ile verirler. Oteller dünyanın her yerinde en kötüsünden en iyisine kadar var. Bir insan otel için değil orada ki özgün değer için gelir, oteller sadece araçtır. Ama ne yazık ki bu özgün değerlerimizi kaybediyoruz. Bu değerlerimizi kaybetmemek için toplum olarak herkes değerlere sahip çıksın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 13:38:05
Güncelleme :21 Haziran 2006 Çarşamba 17:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?