18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Organları bağışlandı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında, ağır yaralanan 2 öğrenciden hayatını kaybeden Halil Ertaş'ın organları, başkalarına hayat verecek.

Manavgat Devlet Hastanesi'nde hayata gözlerini yuman gencin ailesi, Halil'in organlarını bağışlarken, Halil'in okuduğu Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde hüzün ve gözyaşı hakimdi.

Lisesinde Halil Ertaş için düzenlenen törende konuşan arkadaşları, Halil'i hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti. Okul Müdürü Şevket Murat Büzrüç, tüm uyarılara rağmen öğrencilerin motosiklet kullanmasının önüne geçemediklerini ifade ederek, "Bu nedenle genç bir öğrenci hayatının baharında öldü. Öğrenci arkadaşlarımızdan mecbur kalmadıkça motor kullanmamalarını, motora binerlerse de kask takmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Demokrasi Bulvarı ile Sorgun Bulvarı arasındaki yolda meydana gelen kazada ağır yaralanan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Halil Ertaş (1988), tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Oğullarının ölümüyle yıkılan Halil Ertaş'ın ailesi, oğullarının beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından zor ama anlamlı bir karar vererek oğullarının organlarını bağışladı. Halil Ertaş'ın kalp, karaciğer, böbrek, korneaları ve pankreası Ankara'dan gelen uzmanlar tarafından beklemekte olan uygun hastalara nakledilmek üzere götürüldü.

Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Bünyamin Şimşek, Halil Ertaş'ın ailesinin en kederli anlarında büyük bir fedakarlık örneği sergilediklerini belirterek, "Öncelikle acılı aileye başsağlığı, hayatını kaybeden genç arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu bağış tüm insanlara örnek olmalıdır. Hepimizin günün birinde rahatsızlık nedeniyle organ nakline ihtiyacımız olabilir.

Ülkemizde çok düşük seviyelerde olan organ bağışı nedeniyle birçok kişi makineye bağımlı olarak yaşamlarını sürdürmekte ve ölümü beklemektedir. Bir yakınımızı kaybederken, onun organlarıyla birçok kişiyi hayata döndürmenin huzurunu yaşayalım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 00:57:16
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 01:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?