19
Mayıs
2024
Pazar
SERİK - ANTALYA

"Şehit olacağım" dedi, şehit oldu!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne PKK terör örgütü tarafından yapılan saldıra şehit olan piyade er Ramazan Yeşil'in Antalya'daki evine ateş düştü.

Oğlunun şehit haberini alan gözü yaşlı anne Havvaana Yeşil, "Oğlum şehit olacağını biliyordu" dedi.

Şehit haberi, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Zırlankaya köyündeki aileye komutanlar ve sağlık ekipleri tarafından verildi.

Acı haberle yıkılan anne Havvaana Yeşil ve Ali Yeşil, sinir krizi geçirdi. Havaana ve Ali Yeşil'in, 4 çocuğundan ikincisi olan Ramazan Yeşil'in şehit düştüğü haberinin köye ulaşmasından sonra, arkadaşları, akrabaları ve yakınları köye akın etti.

Baba Ali Yeşil acı haberle ayakta durmakta güçlük çekerken, anne Havvaana Yeşil "Bayram boyunca sürekli görüşmüştük. Buraların çök kötü durumda olduğunu söyledi. 'Anne ben burada öleceğim herhalde' demişti. Öleceği oğlumun içine doğmuş. Ramazan dün sabah çatışmadan birkaç saat önce beni aradı. Vatan sağ olsun" dedi.

Şehit erin evinde ambulans bekletilirken, baba Ali Yeşil sağlık ekipleri tarafından kontrolden geçiriliyor. Şehit erin 8 yaşındaki kardeşi Doğukan ise hiçbir şeyden habersiz arkadaşlarıyla oynadı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 16:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?