20
Mayıs
2024
Pazertesi
SERİK - ANTALYA

3 kişinin cesedi bulundu

Sel felaketinin etkili olduğu Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinde yapılan kapsamlı arama sonucu 3 kişinin daha ulaşıldı.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sel felaketinin etkili olduğu Haskızılören köyünde kaybolan 6 kişinin aranmasına gönüllülerle beraber Afyonkarahisar ve Konya'dan gelen 30 kişilik arama-kurtarma ekibi, 40 kişilik orman işçisi ile birlikte yaklaşık 100 kişinin katıldığı kaydedildi.

Arama çalışmaları neticesinde 3 kişinin cesetlerine ulaşıldığının belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

''Gebiz bölgesinde Hasan Bulut ile Fatma Kutlu'nun cesetleri ile Hacıosmanlı köyü Ermedin mevkisinde kimliği henüz tespit edilemeyen 80 yaşlarında bir erkek cesedine ulaşılmıştır. Özel İdare ve diğer kurumlardan 40 iş makinesi bölgede çalışmaktadır. Her türlü acil, insani yardım bölgeye intikal
etmiştir.''

AFAD, Antalya Valiliği emrine 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya Valiliği emrine 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi.

AFAD Başkanvekili Ejder Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da dün aşırı yağışlar sonucunda oluşan su baskını nedeniyle acil ihtiyaçların karşılanması için 1 milyon lira acil yardım ödeneğinin gönderildiğini bildirdi.

Başkanlıkları koordinasyonunda başlatılan arama-kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere, Konya ve Afyon İl Afet ve Acil Durum müdürlüklerinden araç ve teçhizatlarıyla birlikte 30 personelin bölgeye ulaştırıldığını belirten Kaya, toplam 4 helikopter, 42 araç ve 193 personelle, kaybolan vatandaşları arama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Açıklamada, Manavgat, Aksu ve Serik ilçeleri ile Gebiz kasaba ve köylerinde mahsur kalan 85 vatandaşın havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucunda kurtarıldığı bildirildi. AFAD'dan gönderilen 5 teknik personelin de hasar tespit çalışmalarına destek verdiği belirtilen açıklamada, ilk tespitlere göre, selden etkilenen 210 konuttan 25-30'unun ağır hasarlı olduğu, bin 262 çiftçiye ait 45 bin 900 dekar tarımsal alanda zarar meydana geldiği, 3 köprü ve bir menfezin tahrip olduğu bilgisine yer verildi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2011 Salı 17:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?