18
Mayıs
2024
Cumartesi
SERİK - ANTALYA

Ağızlar çilekle tatlandı!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Kadriye beldesinde düzenlenen 2. Kadriye Çilek Kültür ve Turizm Festivali'nde yaklaşık 2 ton çilek dağıtıldı.

Türkiye'nin örtü altı (seracılık) meyve ve sebze üretiminin başında gelen Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Kadriye beldesinde, 2. Kadriye Çilek Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi. Kadriye Belediyesi'nin organize ettiği festival, kortej geçişi ile start aldı.

Kadriye Belediye Başkanı İsmail Şahin, beldede 20'ye yakın 5 yıldızlı otel bulunduğunu ve yaklaşık 300 ailenin geçimini çilekten sağladığını belirtti.

Şahin, "Festivaller, turizme fayda sağlıyor. Türkiye'de en kaliteli çilek beldemizde  üretilmektedir. Sadece turizmde değil çilekte de belde olarak var olduğumuzu ispatlıyoruz. Festivalle yeni turizm sezonunu da açıyoruz. İnşallah festival uğur getirir" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü kontrolünde festival kapsamında 'En İyi Çilek Yetiştiricisi' yarışması da yapıldı. Beş kişilik jüri tarafından puanlaması yapılan yarışmada en iyi çilek yetiştiricisi Rasim Gülmez olurken, ikinci Bilal Şahin, üçüncü ise Abdullah Durmaz oldu. Festival ana sınıfı öğrencilerinin gösterileri, efe zeybeği, mehteran yürüyüşü ve sihirbaz gösterisi ile devam etti. Belediyenin üreticilerden aldığı çilekler ise plastik kaplar halinde vatandaşlara sunuldu.

Vatandaşlar, belediye personeli  tarafından dağıtılan çilekleri almak için birbirleri ile yarıştı. Belediye Başkanı Şahin festival alanında yaklaşık 2 ton çilek dağıttıklarını belirtirken, çilek üreticisi Ahmet Karaca ise festival sayesinde çileğe ilginin artacağını söyledi.

Festivale kısa süreliğine katılan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da Kadriye'de yetiştirilen çileğin tadına baktı. Belediye Başkanı Şahin ile Yörük çadırında bir süre oturan Baykal, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.

Festival akşam saatlerinde ünlü sanatçı Muazez Ersoy'un konseri ve havai fişek gösterisi ile sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 18:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?