19
Mayıs
2024
Pazar
SERİK - ANTALYA

Antalya: Side'de su sevinci...

Side Belediyesi tarafından açılan sondaj kuyusundan 18 metrede su çıktığı ve su sıkıntısının bu sayede büyük ölçüde çözüme kavuşacağı kaydedildi. Belediye Başkanı Osman Delikkulak, Side'de su sorununun yaşanmaması için her türlü şartın zorlanacağını belirterek, ''Bu sondajda umudumuz boş çıkmadı. Bu sevindirici oldu.'' dedi


Özellikle yaz aylarında susuzluk sorunu yaşayan Side'de belediye, bu sorunun üstesinden gelebilmek için değişik alternatifler üretiyor. Belediyenin bir süreden bu yana Yalı Mahallesi Fatih Caddesi'nde yaptığı sondaj çalışmaları sonucu su bulundu. Başkan Delikkulak, Yalı Mahallesi'nde sondaj çalışmaları sonrasında 18 metre derinlikten çıkartılan suyun kapasitesinin, saatte yaklaşık olarak 130 ton olduğunu ifade ederek, halkın tüm sorunlarının her türlü şartın zorlanarak çözüleceğini söyledi. Delikkulak, ilk etapta Yalı Mahallesi'ne verilecek suyun daha sonra diğer mahallelere de verilebilmesi için çalışmaların sürdüğünü de söyledi.
Belediye Başkanı Osman Delikkulak, bölgede su arama çalışmalarının devam ettiğini de belirterek, ''Side'nin susuz bir yaz geçirmesi demek intihardır. 'Yıllardır Side'de altyapı çalışmaları yapılamamış' dediğimizde bunları kastediyorduk. Şimdi Side'de bu çalışmalar için daha çok efor sarf etmeliyiz. Boşa geçirecek bir saniyemiz bile yok." dedi.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 14:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?