22
Mayıs
2024
Çarşamba
SERİK - ANTALYA

Aspendos Festivali başladı

Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Belkıs beldesindeki tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda, 14. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali gala konseri düzenlendi.

Dünyaca ünlü Yunan Tenor Mario Frangoulıs ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçısı Feryal Türkoğlu sahne aldı.
 
İki bin yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 14. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Anadolu Ateşi birliği ile gerçekleştirildi. Festivalin açılış konserinde Yunan Tenor Mario Frangoulıs'e Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçısı Feryal Türkoğlu eşlik etti. Sahnede müziklerini seslendiren çift bir süre sonra dans ettiler. 

Yunan Tenor Mario Frangoulıs ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Sanatçısı Feryal Türkoğlu, "West End" overture, Music Of The Ningt, Empty Chairs At Empty Tables, Summertime, So Ih Love, Latin Medley, La Serenata, Here,S To The Heroes, Ningt In White Satin, Vincero, Perdero ve Dromoi Tou Ouramou gibi müzikleri seslendirdi. 

Tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda iki saat süren gala konseri izleyiciler tarafından beğenildi. Konseri Yunanistan Ankara Büyükelçisi Georgios Yennimatans, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Mustafa Erdoğan ve gazeteci Hıncal Uluç da izledi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 11:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?