18
Mayıs
2024
Cumartesi
SERİK - ANTALYA

CHP milletvekilleri Serik'te

CHP Milletvekilleri Osman Özcan ve Tuncay Ercenk, CHP Serik İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan, AK Parti hükümetinin seçime gidebilecek cesaretinin olmadığını savunarak, "AK Parti kendi yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında yüzde 23 civarında çıkıyor. Kendi araştırmalarında CHP’nin bile altında kalıyorlar. AK Parti bu şartlar altında seçime gidebilecek cesarete sahip değil. Çünkü hangi yüzle seçime gidecekler. Seçime gitseler bile ANAP’tan daha kötü bir duruma düşecekler. Zaten hangi politikalarını halka anlatacaklar. Kıbrıs’ı AB’ye peşkeş çektiklerini mi? Irak’ta Türkmenler katledilirken ses çıkarmadıklarını mı? Uyguladıkları ekonomi ve tarım politikalarıyla çiftçinin ve esnafın iflas ettiğini mi? AB hayranlığının ülkemizi bölünme noktasına getirdiğini mi?" dedi.

Antalya’nın Türk turizminin başkenti ve dünyanın da turizm olarak sayılı merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Özcan, "Turizm Bakanı Muğla’da bir konuşma yaptı, ertesi gün Moskova ayağa kalktı. Bakan sonradan şaka yaptım dese de turizme bakış mantığını bütün dünya öğrendi. AK Parti’li turizm bakanları bugüne kadar Antalya’ya bir şey vermediler. Turizm sadece kıyı ve sahil değildir. Burada Saklıkent, Haskızılören ve Beşkonak yollarının halini bilir misiniz? Buralara ne yol yapılıyor, ne elektrik götürülüyor. Buralarda iş yapmaya çalışan bir sürü esnaf var. Turistlerde buraları görmek istiyor ama yeterli yatırım olmadığı için buraları gidemiyorlar" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in daha önce hiç yatırım yapılmadığı şeklindeki açıklamalarının Antalya için büyük talihsizlik olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Özcan, Antalya’ya biyolojik arıtma olarak ilk yatırımın CHP’li belediye eski başkanlarından Bekir Kumbul tarafından yapıldığını ve Antalya’nın batısında koku olmadığını ifade etti.

Serik’in yıllardır süren sağlık problemi konusunda AK Parti’li milletvekillerinin hiçbir çalışma yapmadığını da ileri süren Özcan, "Serik’in iktidar partisinde iki milletvekili var. İkisi de Serik’in öz çocukları. Ama Serik’in hastane sorunu için tek bir damla iyilik bile yapmıyorlar. Hastane yıllardır atıl vaziyette bekliyor" dedi.

AK Parti’nin bu politikalarının altında eğitim ve sağlık hizmetlerini özelleştirme amacının yattığını iddia eden Osman Özcan, "Antalya’nın sağlık işlerini takip eden bir milletvekili var. Ama bakın sağlık ocakları bomboş. Nice doktorlar, nice hemşireler Antalya’dan tayin alıp giderken bu milletvekili hala Antalya’nın sağlık sorunlarına el atmıyor. Bir de burası Türkiye’nin turizm başkenti" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 17:26:49
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 13:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?