20
Mayıs
2024
Pazertesi
SERİK - ANTALYA

Çiftçilerden belge zorunluluğuna tepki

Antalya’nın Serik İlçesi Ziraat Odası Başkanı Rıza İleri, karayollarında yapılacak her türlü taşıma için alınması zorunlu yetki belgelerinin çiftçinin maliyetlerini artıracağını söyledi.

2003 yılında kabul edilen 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’na bağlı olarak çıkarılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre araç ruhsatında 3 bin 500 kilogramdan daha az tonaj olan her türlü araçlarla taşıma ve mal sevkiyatı yapanların K2 belgesi almak zorunda olduğunu kaydeden Başkan İleri; “25 Şubat’a kadar belge almayan araçlar trafikten men edilerek sahiplerine 5 bin YTL para cezası kesilecek” dedi.

Üretici çiftçilerin açık alan ya da örtülü alan tarımından elde ettikleri ürünleri kendi araçları ile üretim yerinden Sebze ve Meyve Hali’ne götürdüklerine dikkat çeken İleri; “Ülkemiz koşullarındaki yüksek üretim maliyetleri altında her geçen gün biraz daha üreticilerin işi zorlaşıyor. Şimdi de Ulaştırma Bakanlığı tarafından Karayollarında her türlü pikap yada kamyonetler için K Belgesi isteniyor. Üreticiler zaten ekonomik sıkıntılarla boğuşuyorlar. Çiftçilerin yetki belgesi alma zorunluluğu bulunmayanlar kapsamında değerlendirilmemesi nedeniyle, üreticilerimize ek maliyetler yüklenecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 14:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Metin Ercan IP: 212.175.133.xxx Tarih : 10.01.2008 22:26:01

Sn Tarım il ve ilçe müdürleri, sn Ziraat Odası başkanları, çiftçileri bu kapsamdan çıkartmak için çabalarınız varmı, varsa nelerdir? Özellikle Tarım Bakanımız veya bölge milletvekilleriyle temasa geçip konuyu anlatabildinizmi? Biz bu saçmalıklardan sizlerin desteği ile kurtulabiliriz diye düşünüyorum. Belirtilen sürenin uzatılasıda ayrıca sürpriz olmayacaktır. Teşekkkürler...