18
Mayıs
2024
Cumartesi
SERİK - ANTALYA

Dinler Bahçesi açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Belek’te Dinler Merkezi Projesi kapsamında, içinde cami, sinagog ve kilisenin bulunduğu Dinler Bahçesi’nin açılışına katıldı.

Dinler Bahçesi, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği tarafından Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliği ve çeşitliliğini vurgulamak amacıyla hayata geçirilen Dinler Merkezi Projesi kapsamında açıldı.

Açılışa katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye topraklarının yer yüzünün ortak değerlerinin mücevher gibi korunduğu topraklar olduğunu söyledi. Başta İstanbul olmak üzere Bursa, Konya, Şanlıurfa ve Mardin’in bu muhteşem maziyi sergileyen şehirler olduğunu dile getiren Erdoğan, "Türkiye, sahip olduğu maddi ve manevi birikimin farkındadır. Medeniyet yolunda ilerlerken sahip olduğumuz zenginlikleri daha da geliştireceğiz. Burada her vatandaşımızın katkısına ihtiyaç duyuyoruz. Bütün çabamız millet olarak huzur içinde yaşamaktır" dedi.

Erdoğan, "Güç ve kuvvetin belirleyici olduğu, şiddet ve kavgaların bitmediği bugünkü dünyadan daha merhametli ve şefkatli bir dünyada hepinizin yaptığı katkıyı saygıyla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde bir numune olarak inşa edilen bu bahçede emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

serik
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?