19
Mayıs
2024
Pazar
SERİK - ANTALYA

Dinler Bahçesi'nde Türkiye için ortak dua

Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Belek Beldesi’ndeki Dinler Bahçesi’nde bulunan camide ilk cuma namazı kılındı. Cuma namazının ardından Papaz James Bultema, Belek İmamı Süleyman Yıldırım, Serik Müftüsü Osman Artan ve Kadriye Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz ile vatandaşlar, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) yolundaki başarısı için beraber dua etti.


Geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Hıristiyan, Müslüman ve Musevi cemaati temsilcileri tarafından açılışı gerçekleştirilen Dinler Bahçesi’nde ilk cuma namazı kılındı.

Dinler Bahçesi’ni gezmeye gelen turistler de Müslüman vatandaşların ibadetine ilgi gösterdi. Belek İmamı Süleyman Yıldırım, camiye gelen turistlere bilgi verdi.

Antalya’daki Aziz Paulos Kilisesi Papazı James Bultema da, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine olumlu baktığını dile getirerek, "Dinler Bahçesi çok yaratıcı bir yer, çok güzel bir fikir. Karşılıklı saygı ve hoşgörüyü artırmaya üç din arasındaki ilişkiyi artırmaya yönelik bir yer" dedi.


Cuma namazının ardından Serik Müftüsü Osman Artan ile namaza gelen vatandaşlar, Dinler Bahçesi’nde bulunan kilise ve sinagogu gezdi.

Daha sonra üç dininin mabedinin önünde ortak dua edildi. Kadriye Belediyesi tarafından organize edilen ortak duaya Haham bulunamadığı için iki dinin din adamları katıldı.

 Papaz James Bultema da ellerini açarak duaya katıldı. Papaz Bultema duasında, "Böyle önemli bir günde, Bürüksel’deki görüşmeler devam ederken bütün dualarım Türkiye ile birlikte" dedi. Serik Müftüsü Osman Artan da, Türkiye’nin huzurlu ve güzel günler yaşamasını diledi. Ortak dua alkışlarla sona erdi.

Serik
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 16:08:10
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 16:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?