20
Mayıs
2024
Pazertesi
SERİK - ANTALYA

Dinler Bahçesi'nin kadrolu güvercinleri

''Romanya'nın Tarkan'ı'' olarak bilinen Florin Salam'ın Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlediği düğün töreninde gökyüzüne bıraktığı güvercinler, Dinler Bahçesi'nde yaşamaya devam ediyor. Güvercinler, üç dinin ibadethanelerini buluşturan Dinler Bahçesi'ndeki her türlü etkinlikte, barışın simgesi olarak gökyüzüne bırakılıyor.



Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) tarafından yaptırılan ve üç semavi dinin ibadet yerlerini tek bir bahçede buluşturan ''Dinler Bahçesi'', her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Kilisenin çanının, camiden yayılan ezan sesine karıştığı Dinler Bahçesi'nde en büyük ilgiyi ise gökyüzünde süzülen beyaz güvercinler çekiyor. Dostluk ve barış mesajları vermek üzere Dinler Bahçesi'nde düzenlenen etkinliklere katılanlar, Dinler Bahçesi'nin ''kadrolu'' güvercinlerini gökyüzüne salıyorlar.

Güvercinlerin hikayesi ise ''Romanya'nın Tarkan'ı'' olarak bilinen Florin Salam ile Fanica Salam'ın bir yıl önce Dinler Bahçesi'nde düzenledikleri düğün törenine dayanıyor.

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Genel Müdürü Serap Tombuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Florin ve Fanica Salam çiftinin düğün törenleri sırasında gökyüzüne beyaz güvercinler saldıklarını söyledi.

Çiftin düğünün ardından güvercinleri almadıklarını belirten Tombuş, ''Güvercinler burada kaldı. Biz de onlar için bir kafes yaptırdık. Görevlilerimiz, bahçeye baktıkları gibi güvercinlere de bakıyorlar'' dedi.

Güvercinlere zamanla kendilerinin de takviye yaptıklarını belirten Tombuş, Dinler Bahçesi'nde şu anda 22 güvercin bulunduğunu bildirdi.

Serap Tombuş, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğinin ardından son olarak Dünya Program Geliştirmeciler Konseyi'nin 13. Dünya Konferansı için Antalya'ya gelen akademisyenlerin de Dinler Bahçesi'nde gökyüzüne güvercin salarak barış mesajı verdiklerine dikkati çekti.

Tombuş, ''Burayı ziyarete gelenler beyaz güvercinlere büyük ilgi gösteriyorlar. Güvercin barışın simgesi ve Dinler Bahçesi'ne de yakışıyorlar. Burada onları sevgiyle besliyoruz. Onlar bir anlamda Dinler Bahçesi'nin kadrolu barış simgeleri'' diye konuştu

aa
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 09:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?