20
Mayıs
2024
Pazertesi
SERİK - ANTALYA

Dünya Tiyatrolar Günü kutlandı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, Antalya'nın Serik ilçesindeki Hasan Güçlü Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen bir etkinlikle şenlik havasına büründü.

Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında öğrencilerin kurduğu 8 ayrı tiyatro grubu yarıştı.
Hasan Güçlü Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Cahit Öztürk, tiyatronun insanı anlatma sanatı olduğunu belirterek; kendi okullarında 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü münasebetiyle 9. sınıflar arasında tiyatro etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Öğrencilerin canlandırdıkları karakterlerle insanı sahnede anlatmaya çalıştıklarını belirten Cahit Öztürk; "Dram ve komedi türünde yaptıkları oyunla hem kendilerine hem de izleyenlere hoş vakit geçirten öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Yeni neslin kültürel faaliyetlerle olgunlaşacağına ve kendini bulacağına dikkat çeken Öztürk; şöyle konuştu: "Okulumuzda yapmış olduğumuz bu etkinlik çocukları kaynaştırırken, bir şeyleri yapabilmenin hazzını tatmayı da öğretmeye başladı. Birey olarak kendi kimliğini bulmaya çalışan öğrencilerimiz bilinçli toplumu oluşturmada büyük adım attı."

Lisede tiyatro oyunlarını izleyen jüri üyeleri, en iyi tiyatro ekibini seçmekte zorluk çekti. Düzenlenen etkinliğin danışmanlığını, Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü rehber öğretmenleri Yeşim Yılmaz, Emin Öner, Gamze Çiçek ve Süleyman Aydın yaptı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:53:04
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 12:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Harun köksal IP: 74.125.112.xxx Tarih : 31.12.2008 22:52:05

Ben eski öğrencinizim.önce yeni yılınızı kutlarım.ben tiyatro yarışmasında oynamıştım.resmim vardı ama aradım bulamadım.herhalde kaldırmişsınız çok üzüldüm.