20
Mayıs
2024
Pazertesi
SERİK - ANTALYA

İlk vuruşu Montgomerie yaptı

Dünyaca ünlü golfçü Colin Montgomerie, tasarımını yaptığı The Montgomerie Papillon Golf Sahası'nın açılısına katılarak, ilk vuruşu yaptı.

The Montgomerie Papillon Golf Sahası, Antalya Belek'te düzenlenen törenle açıldı. Sahanın açılısı nedeniyle düzenlenen 'Papillon Golf Kulübü Başkanlık Kupası' turnuvasına sahanın tasarımını yapan ünlü İskoç golfçü Colin Montgomerie de katılarak ilk vuruşu yaptı. Turnuvaya Golf Federasyonu Ahmet Ağaoğlu, Kaya Çilingiroğlu ve çok sayıda sporcu katıldı.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını belirterek, "İki senede bir yapılan Dünya Amatör Golf Şampiyonası, 2012 yılında Avrupa kıtasında yapılacaktı. Avrupa'da yapılacak olan bu Dünya Amatör Golf Şampiyonası'na İtalya, Avusturya ve Türkiye aday oldu. İtalya ve Avusturya'nın adaylığına rağmen Türkiye, 92 delegeden 76 delegenin oyunu alarak turnuvanın evsahipliği yapma hakkını elde ederek, büyük bir başarı sağlamıştır. Türkiye'de henüz golf kültürün oluştuğuna inanmıyorum. Dünya Şampiyonası'nı alırken, tüm dünyaya Türkiye'yi ve Türkiye'deki golfü anlattık. 8 yıllık bir süreç içerisinde hala kendi ülkemize kendi insanlarımıza golfü anlatma sıkıntısı yaşıyoruz. Belki biz anlatıyoruz, anlamak istemiyorlar. Belki de biz anlatamıyoruz, onlar anlayamıyor. Ama biz 136 ülkeye Türkiye'deki golfü anlattık" dedi.

Belek'in bölgesindeki 14. golf sahası olan The Montgomerie Papillon Golf Sahası'nın dizaynını yapan dünyaca ünlü İskoç golfçü Colin Montgomerie ise, Belek'in İspanya ve Portekiz gibi büyük bir golf destinasyonu olacağını ifade etti. Montgomerie, "Belek, yıldız bir golf destinasyonu olacak. Yeni golf yatırımlarıyla Belek zengin bir bölge haline gelecek. Bu saha da çok güzel oldu. Belek'te iyi işler yapılmış. Bu mevsimde Belek'te hava çok güzel. Saha ve otel standartları Avrupa'dan çok daha iyi'' diye konuştu.

Bu arada 104 hektarlık bir alan üzerine kurulu 18 çukurlu, The Montgomerie Papillon Golf Sahası'nda 11 adet yapay göl bulunuyor. Golf sahasına 9 delikli bir golf akademisi ve bunun yanı sıra Antalya'daki mevcut dört Papillon Hotel bünyesine katılacak olan 5 yıldızlı delüks bir golf otel eşlik edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 11:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?