18
Mayıs
2024
Cumartesi
SERİK - ANTALYA

Köylülerin çöp isyanı

Serik'te bulunan çöplüğün kaldırılarak, Akbaş Köyü Yelligedik Mevkii’ne yapılması planlanan katı atık tesisi başta Türkiye Tabiatını Koruma Derneği olmak üzere sivil toplum kuruluşlarını ve köylüleri harekete geçirdi.

Bugün katı atık tesisini yapılacağı yerde ortak bir basın açıklaması yapan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi ve çevre köylülerden oluşan grup, her ne olursa olsun bu bölgeye yapılacak olan tesise karşı çıkacaklarını ve gerekirse AİHM’e gideceklerini bildirdi.

Deniztepesi Köyü Muhtarı Ali Demir, yapılması düşünülen tesis projesinden vazgeçilmesi için Orman Bakanı’na yazı yazdığını belirterek; "Orman Bakanı adına dilekçemizi cevaplandıran Antalya Orman Bölge Müdürü, belirtilen bütün hususların projelerde ortaya konulacağını belirterek dilekçemizi geri çevirdi "dedi.

Muhtar Demir, köyde içilen ve seralarda kullanılan suyun, çöplük yapılmak istenen alanın altındaki kaynaklardan geldiğini, buraya çöp depolama tesisi yapılması halinde suyun kirleneceğini iddia ederek; ’’Burada yapılmak istenen çöplük, sadece doğayı katletmekle kalmayıp, sağlık açısından da büyük sakıncalar doğuracaktır’’ şeklinde konuştu.

Antalya 1. İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtıklarını belirten Akbaş Köyü Muhtarı Mehmet Cansız da ’’Burada şifalı bitkiler var. Orman var, tarihi eserler, yanı başında ise harika bir Zeytintaşı Mağarası ve çevresinde 6 köy var. Tüm bu değerlerin, bir çöp tesisi uğruna feda edilmesine seyirci kalmayacağız’’ diye konuştu.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz ise köylülerle birlikte ağaçların, doğanın ve tüm bu güzelliklerin sesi olacaklarını söyledi.

Gündüz, bu konuda Akbaş Köyü ile beraber hareket ettiklerini, Köy Muhtarlığı ile Antalya 1. İdare Mahkemesi’nde açtıkları davanın sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde ön kararın çıkabileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 12:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?