20
Mayıs
2024
Pazertesi
SERİK - ANTALYA

Meslek Yüksek Okulu'nda görev değişimi

Antalya’nın Serik İlçesi’nde bulunan Akdeniz Üniversitesi Serik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bingöl, görevini Sedef Altun’a devretti.

Devir teslim törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi onursal Rektörü Prof. Dr. Yaşar Uçar, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aktekin, Serik Kaymakamı Mehmet Aydın ve öğretim görevlileri katıldı.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "Üniversitelerin temel görevi sadece eğitim öğretim yapmak değildir. Üniversiteler bulundukları kente sosyal, kültürel ve ekonomik olarak katkısının olması beklenir" dedi. Serik halkının sağladığı özveriye de teşekkür eden Prof. Akaydın, "Serik Meslek Yüksek Okulu, 8 programla hem sanat hem de turizm alanında çok kaliteli bir okul olarak ortaya çıktı. Şimdi artık temel amacımız eğitimde kaliteyi yakalamaktır" diye donuştu.

Devir teslim töreninde bayrağı Öğretim Görevlisi Sedef Altun’a devreden Prof. Dr. Yüksel Bingöl de Serik Meslek Yüksek Okulu’nun tamamen Serik halkının ve üniversitenin çabalarıyla bu hale getirildiğini ifade etti. Prof. Dr. Bingöl 4 programla eğitime başlayan okulun 8 programla eğitimine devam ettiğini vurgulayarak, okulda 365 öğrencinin öğrenim gördüğünü ve gelecek yıl bu sayının 500’ü geçeceğini söyledi.

Okulun bir görevinin de Türkiye’de sinema sektörüne öncülük etmek olduğunu ifade eden Prof. Bingöl, "Türkiye’nin gelmiş olduğu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Şu anda öğrencilerimizin yüzde 60’ı kız öğrencidir. 25-30 sene önce kız çocuklarının okula gitmediği bir Türkiye’den bu duruma gelmek çok önemlidir. Üstelik okulumuzun müdürlüğünün beraber çalıştığımız bir bayan arkadaşımıza devretmekten de ayrıca mutluyum, gururluyum. Belkide Sedef Altun ilerde okulu bir Altın Portakal Sinema Yüksek Okulu’na çevirecek" şeklinde konuştu.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 11:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuğba kumaş IP: 88.252.42.xxx Tarih : 29.02.2008 18:03:34

inşallah bingöl meslek yüksek okulunun müdiresini yapıcağı güzel başarılarıyla tanıyıp onure olucaz...yeni görevi kendisi ve bizler için yani bingöl için hayırlı olur