23
Mayıs
2024
Perşembe
SERİK - ANTALYA

Öğrenmenin yaşı yok; Haydi kursa

Antalya’nın Serik İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

Törene Kaymakam Mehmet Aydın’ın eşi Emine Aydın, Serik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erol Şahin ve Hüseyin Karataş, Serik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fayik Sakallı katıldı. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aydın, vatandaşların okuma yazma öğrenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Okuma yazma öğrenmek isteyenlerin maddi güçleri yetmezse destek sağlayacağız.

Eğer kurs uzak diyorlarsa biz taşıyacağız. Serik’te okuma yazma bilmeyen herkesi kurslara katılmaya davet ediyoruz. Bunun için Halk Eğitim Merkezi’ne, en yakındaki okul müdürlüklerine, hatta cami imamlarına bile başvurabilirsiniz.

1 kişi bile olsa, hatta Toroslar’ın en ücra köşesinde bile olsa kurs açacağız. Gerekli kırtasiye malzemelerini de biz vereceğiz.

Serik’in okuma yazma ayıbından kurtulması lazım" dedi.

Serik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fayik Akın ise, 24 birinci kademe, bir de ikinci kademe olmak üzere toplam 25 kurs açtıklarını dile getirerek, "10 kurs tamamlandı, 128 kursiyer belge aldı. 25 Ocak’tan bu yana 24 kurs açtık. Toplam kursiyer sayımız 324" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 14:47:54
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 13:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?