18
Mayıs
2024
Cumartesi
SERİK - ANTALYA

Sergi hazırlıkları sürüyor

Antalya’nın Serik İlçesi’nde Ressam Nuri Dural tarafından 29 Ekim’de açılacak Atatürk konulu resim sergisi için hazırlıklar sürüyor.

Sergiye sponsor olan Yağcılar Ekmek ve Unlu Mamüller Firması ortaklarından Mahmut Yağcılar, Ressam Nuri Dural’ı resim atölyesini ziyaret etti. Yağcılar, yaşadıkları topluma karşı herkesin bir sosyal sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

Serik’te yarım asırdan beri faaliyette olduklarını kaydeden Mahmut Yağcılar; “Toplumların gelişimi kültürel ve sanatsal olur. Bizde bu amaçla yarım asrıdır firma olarak üzerimize ne düştüyse, elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık. Serik’in pozitif gelişmesine katkı sağlamak amacıyla her türlü kültürel, sanatsal ve sportif organizasyonlara elimizden geldiğince destek vermeye gayret sarfediyoruz” dedi.

Serikli ressam Nuri Dural, yarım asra ulaşan mesleki kariyerini 29 Ekim’de Serik Meslek Yüksek Okulu’nda açacağı Atatürk resimleri sergisiyle en üst noktaya taşımak istediğini belirterek, “Atatürk, bu ülke, bu vatan ve bu millet için çok çok önemli bir şahsiyettir. Hakkında kim ne derse desin; Eğer Atatürk olmasaydı, bugün tarihin akışının Türk Milleti için nasıl olacağını kestirmek, tahayyül etmek bile olağanüstü derece zordur” dedi.

Atatürk’ün Türk Milleti tarafından daima hatırlanması gereken bir kurtarıcı olduğunu altını çizen Nuri Dural, “Genç kuşaklar Atatürk’ü unutmamalı. Atatürk’ün milletimiz için yaptıklarını unutmamalı” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 10:39:15
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 10:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?