18
Mayıs
2024
Cumartesi
SERİK - ANTALYA

Serik İlçesi'nde halk eğitim toplantıları devam ediyor

Toplantıda konuşan Serik Kaymakamı Mehmet Aydın, 2004 yılı içinde Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirterek, daha çok çalışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Halkın meslek eğitimine ihtiyacı olduğunu belirten Aydın, "Halkın ihtiyacı olan bütün kursları açabilmeliyiz. Ben dahil herkes elinden gelenin en iyisini yapmak zorundadır. Herkes yılda en az bir kez Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılarak kendini yenilemelidir" dedi.

Serik ve köylerinde okuma-yazma bilmeyenleri tek tek tespit ettiklerini anlatan Aydın, "Serik’te bin 500’e yakın okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız var. Bunlardan bin kadarı 60 yaşın altında. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı okuma-yazma seferberliğine katılmaya çağırıyorum. Hedef kitlemiz olan 60 yaşın altındaki vatandaşlarımıza okuma yazma öğretebilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faik Sakallı da yaptığı konuşmada, "2004 yılı içinde 51 kurs açtık ve bu kurslardan 903 vatandaşımız yararlandı. 2005 planlamalarını tamamlayarak yeni kurslar için çalışmalara başladık. Halen 6 tane kursumuz eğitim vermeye devam ediyor" dedi.

iha-serik
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 13:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?