19
Mayıs
2024
Pazar
SERİK - ANTALYA

Serik'te 23 nisan kutlamaları

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belkıs Beldesi'nde bulunan dünyaca ünlü Aspendos Antik Tiyatrosu, bu sene farklı konukları ağırladı. Son zamanlarda çeşitli konserlere ev sahipliği yapan antik tiyatroda TRT tarafından düzenlenen 28. Uluslararası Çocuk Şenliği'nin galası düzenlendi.
Galaya Antalya Valisi Alaaddin Yüksel; Antalya İl Jandarma Alay Komutanı J. Kur. Kd. Alb. İsmail Salim Olguner, Antalya Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı, Serik Kaymakamı Selami Altınok ve TRT Genel Müdürü ile birlikte yaklaşık 20 bin izleyici katıldı. TRT tarafından gala öncesi 10 bin davetiyenin dağıtıldığı belirtilirken, Antik Tiyatro'nun içinde oluşan izdiham ve giriş sırasında zaman zaman 100 metreye varan kuyruklar yüzünden bazı izleyiciler galayı seyredemeden geriye döndü. Galayı seyretmek için çevre belde ve ilçelerden ilkokul öğrencileri otobüslerle taşınırken, otoparkta ve antik tiyatronun hemen yanı başındaki boş arazide araç park etmek için yer kalmadı. Bazı sürücüler araçlarını antik tiyatroya 1 kilometre kala bırakarak yaya gittikleri gözlendi.
Yunus Günçe ve Meltem Yazgan'ın'ın scooter motosikletle sahneye çıkarak birlikte sunduğu galanın açılışını, Eurovision Türkiye Temsilcimiz Sibel Tüzün, TRT Ankara Çocuk Korosu'yla birlikte seslendirdikleri bir şarkıyla yaptı.
İlk defa yarışmaya katılan Vietnam'dan çocuklarla birlikte; Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Japonya, Kırgızistan, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti, KKTC, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Makedonya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Pakistan, Rusya Federasyonu, R.F Tataristan Cumhuriyeti, Senegal, Sırbistan-Karadağ, Slovenya, Sudan, Suriye, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna ve Venezüella'dan katılan çocuklarla birlikte bu sene galaya katılan ülke sayısı Türkiye hariç 35 oldu.
Açılış gösterisini şenliğe ilk kez katılan Vietnamlı çocukların yaptığı 28. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde henüz Türkçe bilmemelerine rağmen Senegal'li minikler İstiklal Marşı okumaya başlayınca, bütün izleyiciler ayağa kalktı. İstiklal Marşı'nın bitmesiyle birlikte antik tiyatroda Senegalli minikler dakikalarca alkışlandı.
.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 16:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşenur aydın IP: 81.213.104.xxx Tarih : 21.03.2007 15:58:08
geçen sene bende yabancı öğrenci almıştım ve sibel tüzün çıkmışltı inşallah bu sene de kenan doğulu çıkar :::!!!!!!!!::)