1
Haziran
2024
Cumartesi
SERİK - ANTALYA

Sigorta yasası' na Serik' tende tepki

Antalya'nın Serik İlçesi'nde, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Serik Temsilciliği tarafından hükümetin yasalaştırmak istediği Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı referandum başlatıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda referandum için oy kullanılmaya başlamadan önce bir basın açıklaması yapan KESK Serik Temsilcisi Hüseyin Ceyhan, Anayasa'ya göre sağlık hakkının her insan için tanınan ve güvence altına alınan bir hak olduğunu vurgulayarak, "Bu hak, devlet içinde halkına eşit, parasız, nitelikli sağlık hizmeti sunmak bir yükümlülüktür" dedi. Hükümetin sağlıkta dönüşüm projesiyle vatandaşların sağlık hakkını gasp ettiğini ileri süren Ceyhan, "Teşhis, tedavi, ilaç için artık daha fazla para ödüyoruz. Gerekli yatırımlar yapılmadığı için hastanelerde ardı ardına bebekler ölüyor, yatak, doktor bulunmuyor, aylar sonrasına randevu veriliyor ve mevcut hastanelerimiz çürüyor" diye konuştu.
Genel Sağlık Sigortası'yla sağlığın paralı hale getirileceğini ve devletin bu alandaki sosyal yükümlülüklerinden vazgeçeceğini iddia eden Ceyhan, "Bundan sonra sağlık hizmeti almak isteyen ve aylık 127 YTL geliri olan herkes prim ödeyecek. Bununla birlikte ilaç, muayene, ayakta tedavi, protez gibi hizmetlerin yarısını vatandaş cebinden ödeyecek. Emeklilik yaşı 68'e, prim ödeme gün sayısı 9 bin iş gününe çıkacak ve emekli maaşları yüzde 23 ile 33 arasında azalacak. Sağlık hizmetleri paketlere bölünecek ve her paket için ayrı ayrı prim ödemesi yapılacak. Yasa tasarısıyla devlet vatandaşına sağlık hizmeti sunmayacak, sağlık yardımı yapacak" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından referandum için vatandaşlar evet ve hayır şeklinde oy kullanmaya başladı.
.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 19:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?