19
Mayıs
2024
Pazar
SERİK - ANTALYA

Validen yangınzedelere iftar yemeği

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, orman yangınında evleri yanan Karataş köylülerine iftar yemeği verdi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Karataş köyünde Türk Kızılayı'nın kurduğu Obakent'te, evleri yanan köylülere iftar yemeği verdi. 6 gün süren 10 binden fazla hektarın kül olması nedeniyle Antalya tarihinin en büyük yangını kabul edilen yangında bütün evlerin yandığı Karataş köylüleri ile orucunu açan Vali Yüksel, köylülerin dertlerini dinledi.

Bazı köylülerin kış mevsiminin yaklaştığını ve bir an önce yeni evlerine kavuşmak istediklerini belirtmesi üzerine Vali Yüksel, yeni evlerin yapılmasıyla ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Köylülerin kısa sürede yeni evlerine kavuşacağını anlatan Vali Yüksel, "Önümüzdeki hafta inşaatlara başlayacağız ve bir sene geçmeden sizleri evlerinize yerleştireceğiz. Evlerin maketleri hazırlandı ve birkaç gün içinde köylülerin beğenisine sunuldu. Hiç kimseden evlerle ilgili para talep etmeyeceğiz. Yağmur çamur dinlemeden evleri bitireceğiz" dedi.

İftar öncesi kendisine getirilen yemeği köylülere ikram eden Yüksel, tüm köylülere yemek servisi yapıldıktan sonra yemeğini yedi. Yüksel, yangında hayatını kaybeden Ali Deniz'in eşi Hatice Deniz ve Osman Kahya'nın eşi Ayşe Kahya ile de bir süre sohbet etti.

Gözyaşlarını tutamayan Ayşe Kahya'yı teselli eden Vali Yüksel, ailenin acısını paylaştığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 10:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?