2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞLASUN - BURDUR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Ulusal ve küresel sistemde bireylerin ve toplumların başarısının bilgi ve nitelikle yoğrulmuş eğitim ve öğretim anlayışından geçtiği, tartışmasız herkesin kabul ettiği bir gerçek haline dönüşmüştür. Bu gerçekten hareketle Ağlasun Meslek Yüksek Okulu, sürekli gelişme hedefine odaklaşmış nitelik arayışını, okulun atmosferine yaymayı benimsemiştir.

Bu çerçevede; Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Üniversitelerine bağlı olarak Burdur ili Ağlasun İlçesinde Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi 16/04/2002 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 sayili Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, söz konusu teklifin uygun olduğu karar verilmiş, kurucu yüksekokul müdürlüğüne Doç. Dr. Murat Ali DULUPÇU atanmıştır. 2004 yılında Yrd. Doç. Dr. Adem KORKMAZ yüksekokul müdürlüğüne Atanmıştır.2006 yılında meslek yüksekokulumuz MEHMET AKİF ERSOY Üniversitesine bağlanmıştır.Ayrıca 2006 yılında okulumuzun müdürlüğüne Yrd.Doç.Dr. Mehmet GENÇTÜRK vekaleten atanmıştır.

2002 yılında Eğitim-Ögrenim faaliyetlerine 40'ar kişilik kontenjanlı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü ve Muhasebe Bölümü ile başlayan Ağlasun Meslek Yüksekokulu, 2003 yılında İsletme Bölümünün açılması ile genişlemiştir. 2004 yılında yüksekokulumuzda Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü ve Muhasebe Bölümlerinin ikinci öğretim programı açılarak bölüm kontenjanları 80 kişiye çıkarılmıştır.Ayrıca 2007 yılı itibariyle Dış Ticaret ve AB Bölümü açılmıştır.

2002 yılında 3 akademik personeli olan okulumuz, 2007 yılı itibariyle akademik personel sayısı 8’e ulaşmıştır.2002 yılında 2 olan idari personel sayısı, 2007 yılı itibari ile 9’a ulaşmıştır.

MİSYONU

Bilimselliğin egemen olduğu, evrensel değerlerle donanmış kültürel ve bilimsel bir ortamda, öğrenci ve akademisyenlerin birlikte öğrenme ve üretme sürecinin küresel normlara ulaşmasını sağlamaktır.

İLKELERİ

Ağlasun Meslek Yüksekokulu;

•Günün gereklerine ve çağın gelişmelerine göre sürekli yenilenir,
•Yönetsel kararlarda çalışanların ve öğrencilerin katılımını sağlar,
•Bilgiye ulaşan, onu geliştiren ve öğrencileriyle paylaşabilen akademisyenlerle çalışır,
•Öğrencilerin mesleki eğitiminin yanı sıra kişisel gelişimlerine yön verir,
•Başarıya odaklanan, kendine güvenen ve yaratıcı bilgi üreticileri yetiştirir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ağlasun Meslek Yüksekokulu
Adres2 :Ağlasun/Burdur
Posta Kodu :
Telefon :+90 248 731 33 22
Faks :+90 248 731 33 22
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.