19
Mayıs
2024
Pazar
AĞLASUN - BURDUR

Belçika Veliahtı müze gezdi

Müze açılışının ardından Prens Phllippe onuruna öğle yemeği verildi. Öğle yemeği sırasında Veliaht Prense bir sürpriz yapıldı.

Prens Phllippe’ye bir ressamın babası, Belçika Kralı Artur’un resminin bulunduğu tablo hediye edildi.

Öğle yemeğinin ardından Belçika Veliaht Prensi Phllippe ve beraberindekiler, Ağlasun İlçesi’nde bulunan Sagalassos Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Antik kent girişinde gözlemeye yapan köylü bayanları ziyaret eden Veliaht Prens, bir bayanla tanışarak kısa süre sohbet etti.

Belçika tarafından finanse edilen ve Belçikalı arkeologlar tarafından ortaya çıkartılan tarihi eserleri gezen Veliaht Prens, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Antik kent içerisinde bulunan ’Güzellik Çeşmesi’ adı verilen çeşmeyi inceleyen Veliaht Prens’e görevliler tarafından su ikram edildi.

Veliaht Prens ve beraberindekiler, antik kentin gezilmesinin ardından Burdur’dan İstanbul’a hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2004 Çarşamba 14:10:49
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 12:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUAMMER TAŞAN IP: 85.98.6.xxx Tarih : 13.06.2005 23:39:34
Sayın Veliahtın ilçemize gelmesi ve tarihi antik kente azami ölçüde tanıtım açısından katkıda bulunması önemlidir.Sayın muhabirin belittiği çeşme "Güzellik Çeşmesi"değil "Aslanlı Çeşme"dir.Bu ismi çeşmeyi çevreleyen üst kolon taşlarında bulnan aslan başlarından almaktadır.Ve bu çeşme tarihte halen akmaya devam eden,10 bin yıllk geçmişine rağmen soğuk suyu içilebilen yegane çeşmedir.Belki de muhabirimizin anlatmak istediği antik çeşmenin suyunu içenlerin tıpkı Ab-u Hayat suyunu içmiş gibi aynı zamanda güzelleşmeleridir de! Ben bu sudan içtim ve tadı hala damağımda! Şu sıcak günlerde antik çeşmenin buz gibi suyunu içmek için haydi AĞLASUN'A!,Haydi SAGALASSOS'A! SELAMLAR ANTİK KENTİ BAĞRINDA YAŞATAN YÜCE AKDAĞ'A!