1
Haziran
2024
Cumartesi
AĞLASUN - BURDUR

Mehmetçikten kardeş köye yardım

Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı'nca toplumsal dayanışmayı destekleme projeleri kapsamında Ağlasun ilçesinin Yazır Köyü İlköğretim Okulu ve sağlık ocağı bakım-onarımı yapılarak, köylülere sağlık taraması ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyecek yardımında bulunuldu.

1 Haziran 2007


58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı tarafından Yazır İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek, 58. Piyade Er Eğitim Alayı Komutanı Kurmay Albay A. Rahmi Acır, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız ve çok sayıda askeri mensup ile köylüler katıldı. Törende konuşan Vali Özbek, 58. Piyade Er Eğitim Alayı'nın kardeş seçtiği bu köyün sırtının yere gelmeyeceğini belirterek, "Ancak tabii köylü hiçbir şey yapmayacak anlamına gelmesin bu. Köylü sıvasız evlerini badana etsin, ben de köy yollarına kilit parke döşeteyim" dedi.


Albay A. Rahmi Acır da, devlet-millet-ordu birlikteliğinin çok güzel bir örneğinin sergilendiğini söyleyerek, "Bu köyde bakım ve onarımdan geçirilen ilköğretim okuluna Atatürk köşesi ve kaidesi yapıldı. Sağlık ocağı bakımdan geçirildi ve çeşitli ilaç yarımında bulunuldu. Öğrencilerimiz ve köy halkı sağlık taramasından da geçirilerek, köyde bulunan ihtiyaç sahibi bazı vatandaşlara gıda ve giyecek yardımında bulunuldu. Yazır köyü 58. Piyade Er Eğitim Alayı'nın kardeş köyü, her zaman desteklerimiz sürecek" diye konuştu.


Konuşmalarının ardından Vali Özbek ve Albay Rahmi Acır Atatürk büstünün açılışını yaptı ve davetliler okulu gezdi.


58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Acır, törenin ardından köyde yaşayan 87 yaşındaki gözleri görmeyen ve bir bacağı olmayan Gülizar Akyüz isimli yaşlı bayanı evinde ziyaret etti. Gülizar nineye radyo, giyecek ve gıda yardımında bulunan Acır, her türlü ihtiyacında kendisini aratmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 18:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin AKBÜLBÜL IP: 212.175.112.xxx Tarih : 20.02.2008 09:59:34

Sayın Komutanım! Bir Ağlasun'lu eğitim yöneticisi olarak sizler gibi komutanlarımızı gördükçe göğsümüz kabarıyor. Halk, asker, siyasi ve bürokrat el ele verdiği müddetçe bizi ne PKK yıkabilir ne de dış güçler. Teşekkür ediyorum.