20
Mayıs
2024
Pazertesi
AĞLASUN - BURDUR

Yeni projelere imza atılacak

Türkiye'nin en huzurlu kentleri arasında yer alan Burdur'daki suç oranını daha aşağıya çekmek için yeni projeler hayata geçirilecek.

Özellikle Ar-Ge faaliyetlerine önem verilerek alınacak önlemlerde vatandaşın desteğine başvurulacak. Suçla mücadele yolunda alınan mevcut tedbirlere yenilerini ekleyerek en huzur ortamını sürdürmeyi hedeflediklerini söyleyen Burdur Emniyet Müdürü Reşat Altay, "Özellikle kurulacak kameralı güvenlik sistemi sayesinde suç ve suçlularla mücadelede gücümüzü katlayacağız." dedi.

2007'nin son gününde görevine başlayan Emniyet Müdürü Reşat Altay, iade-i ziyaretlerine başladı. 2 hafta boyunca makamında ziyaretleri kabul eden ve Burdur hakkında geniş bilgi alan Altay, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Taştekin'e nezaket ziyaretlerinde bulundu. Bir süre baş başa sohbet eden Altay ve Taştekin, Burdur'a yapılabilecek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bu görüşler hakkında basın mensuplarına da açıklama yapan Reşat Altay, İl Genel Meclis Başkanı Taştekin'den suç olaylarını azaltma yolunda emniyete kazandırılacak teknik donanımlar hakkında destek sözü aldığını söyledi.

Kurumlar ve vatandaşlar arası diyaloga büyük önem verdiğini söyleyen Emniyet Müdürü Altay, makamların geçici hizmetlerin ise kalıcı olduğunu vurguladı. Bu amaçla suç oranını azaltma yolunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getiren Altay, vatandaşların uyarılarını dikkate alacaklarını açıkladı. Yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal olacak Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi olan MOBESE'nin kurulması için destek verecek İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Taştekin ve İl Özel İdaresi Genel Sekteri İbrahim Şimşek'e teşekkür eden Altay, "Denetimleri aralıksız olarak sürdürüyoruz. Şüpheli durumlarda kimlik ve araç sorgusu yapıyoruz. Böylece kötü niyetli kişileri rahatsız edip amaçlarından vazgeçmelerini sağlıyoruz. MOBESE'nin haricinde yeni yatırım ve projelerle suç oranının azalmasını amaçlıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Emniyet Müdürü Altay'ın tecrübeli olduğunu vurgulayan İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Taştekin ise, "Burdur'daki eksikliklerin giderilmesi, kötülüklerin uzaklaştırılması için meclis olarak tüm desteğimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yeni müdürümüze başarılar Burdur'umuza da olaysız günler diliyorum." şeklinde konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 19:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?