29
Mayıs
2024
Çarşamba
AĞLASUN - BURDUR

Yeşilbaşköy'de alabalık keyfi

Kirlilik yüzünden kullanılamayan ve balık yetişmeyen Burdur Gölü'nün açığı, Ağlasun ilçesi ile kapatılıyor.

Ağlasun'a bağlı Yeşilbaşköy beldesindeki alabalık satışlarında artış yaşanıyor. Balık satışlarının sürekli arttığı belde, bu yönü ile kentin tanıtımına da destek sağlıyor. İlçede bulanan 5 balık işletmesi yılda toplam 100 ton balık üretiyor. Bu balığın tamamı sıcak yemek şeklinde üretildiği yerde satılıyor.

Ortalama bir balığın 250 gram geldiği ilçede yılda 400 bin balık tüketiliyor. Tanesi 5 YTL'ye satılan balıkların ilçeye getirisi 2 milyon YTL.

Ağlasun İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bulut da beldenin bu özelliğinden çok memnun kaldıklarını ve ellerinden geldiği kadarıyla balıkçılığı desteklemeye çalıştıklarını anlattı.

Burdur'da balık üretilen ve satılan yerin nadir olmasından dolayı beldenin öneminin arttığını vurgulayan Bulut, "Sadece balıkçılık sektörü beldedeki 30'a yakın kişiyi istihdam ediyor. Bu da bir belde için iyi bir rakam." şeklinde konuştu. Bu arada Ağlasun ilçesini ziyarete gelen Vali İbrahim Özçimen'e de balık üretimi hakkında geniş bilgi verildi. Üretim tesislerden biri olan Onur Alabalık Üretim Çiftliği'nin sahibi Kadir Taşbaş, işlerinin son 5 yıldır arttığını ancak fiyatları arttıramadıklarını söyledi.

Nakit sıkıntısının sona ermesi ile birlikte satışların daha da artmasını ümit ettiklerini kaydeden Taşbaş, "Normalde barajlarda kurulan kafeslerde yetişen alabalıklar 5-6 ayda yetişiyor. Ancak onların lezzeti bizimki kadar olmaz. Çünkü alabalık soğuk suda ve geç olgunlaşınca güzel olur." şeklinde konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 15:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?