29
Mayıs
2024
Çarşamba
ALTINYAYLA - BURDUR

Müslüman olup Faris adını aldı

Burdur'un Altınyayla ilçesinde arkadaşını ziyarete gelen Fransız Fabrice Simonin (42), Müslüman ailelerin yaşam tarzından etkilenerek İslamiyet'i seçti.

Selman-ı Farisi ismi hoşuna giden Fabrice, adını da Faris Simonin olarak değiştirdi. Altınyayla Merkez Camii'nde düzenlenen törenle Müslüman olan Simonin, imam Ali Kazandere'nin hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'i okumasını öğrendikten sonra bitirme söz verdi.

Fransa'ya dönünce sünnet olacağın belirten Simonin, hayatının geri kalan kısmını İslam esaslarına göre yaşayacağını söyledi. Yıllarca aradığı mutluluğu İslam dininde bulduğunu ve içindeki boşluğu doldurmaya başladığını sözlerine ekleyen Simonin, artık yeni dininin gereklerini harfiyyen yerine getirmeye çaba harcayacağını vurguladı.

Yıllar önce tanıştığı arkadaşının hayatının dönüm noktası haline geldiğini ve bunun için Allah'a çok şükrettiğini belirten Simonin, tüm arkadaşlarına kavuştuğu güzelliği anlatmaya çalışacağını belirtti.


Eşinin İslamiyet'le tanışmadan önce manevi bir boşlukta olduğunu söyleyen Hatice Simonin ise şöyle konuştu: "Faris benden sürekli İslamiyet hakkında bilgi alıyordu. Onun Müslüman olmasını çok istiyordum. Allah bu gün onun kurtuluşunu nasip etti."

eurozaman
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 11:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?