23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Başpehlivan Şaban Yılmaz oldu

Burdur'un Altınyayla İlçesi'nde bu yıl 19.'su düzenlenen Geleneksel Altınyayla (Dirmil) Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde finalde Ekrem Yavuz'u tuşla yenen Şaban Yılmaz başpehlivan oldu.

Güreşlere değişik katagorilerde 420 pehlivan katıldı. Açık artırma usulü ile yapılan ağalık yarışmasını 30 bin YTL ile işadamı Mehmet Başaran kazandı.

Güreşlerden yaklaşık 80 bin YTL hasılat elde edildi. Güreşlerden elde edilen gelir ile güreş sahasının modernizasyonu yapılacak.

Altınyayla güreşlerinde Yıldız 1'de Kamil Ayrancı, Minik 1'de Yavuz Şen Minik 2'de Muhammed Gürsoy, Minik 3'de İbrahim Berk, Tozkoparan' da Mehmet Aksoy, Teşvik'te Mehmet Ali Karacan, Deste Küçük Boy'da Ali Topçu, Deste Orta Boy'da Ali Acar, Deste Büyük Boy'da Orhan Okulu, Küçük Orta Küçük Boy'da Kadir Tuna, Küçük Orta Büyük Boy'da Mustafa Okulu Büyük Orta'da Ali Gürbüz, Başaltında İbrahim Çoraman birinci oldu.

Baş güreşlerinde ise Ekrem Yavuz'u tuşla yenen Şaban Yılmaz, baş pehlivan oldu. Altınyayla güreşleri, Tarihi Kırkpınar güreşlerinin hemen ardından yapılması nedeniyle yağlı güreş pehlivanları için rövanş niteliğini taşıyor.

Güreşlerden sonra bir açıklama yapan Altınyayla Belediye Başkanı Ali Serttaş, "Bu yıl 19.'sunu gerçekleştirdiğimiz Altınyayla Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz yağlı pehlivan güreşleri beklediğimizden daha güzel geçti.

Beklediğimiz katılımı ve hasılatı elde ettik. Güreşlerden elde edilen gelir ile güreş sahasının modernizasyonunu gerçekleştireceğiz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

Güreşleri AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Vali Yardımcısı Tahsin Çiftcioğlu, İzmir Vali Yardımcı Fethi Özdemir, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, Altınyayla Kaymakamı Kemal Ceber, AKP Burdur İl Başkanı İbrahim Ekinci, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Gölhisar, Tefenni, Çavdır, Kemer, Karamanlı, Yeşilova ve çevre belde belediye başkanları izledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 12:38:05
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 16:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?