18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hayvan pazarı modernize edildi

Türkiye'de hayvan popülasyonunun en yoğun pazarı olan Çavdır'daki hayvan pazarı ile ilgili çalışmalara hız verildi.

Çavdır Belediye Başkanı Mustafa Uysal, Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgesine hitap eden Çavdır hayvan pazarında aylardır sürdürdükleri çalışmalarda büyük mesafe kat edildiğini belirtti.

Burdur Valisi Can Direkçi'den 35 milyar destekle belediye imkanlarını da seferber ederek 120 milyarlık iş yaptıklarını dile getiren Uysal, "Biz havaların kötü gitmesine rağmen şu ana kadar tüm duvarlarımızı ördük ve hayvan pazarımızın etrafını tellerle çevirdik.

Dezenfeksiyon sistemimizi kurduk. Sosyal tesislerimizin alt yapılarını tamamlamak üzereyiz. Ayrıca prefabriklerimiz de elimize ulaştı onları da en kısa zamanda monte ettireceğiz.

Bilindiği gibi Denizli ve Edirne'deki gezilerimiz sırasında örnek olarak almış olduğumuz kapalı padok sistemimizi de kısa bir süre sonra hayata geçireceğiz. Tüm çalışmaları baz alırsak 2005 yılı içinde pazarımızın yüzde 75 ila yüzde 80 i tamamlanmış olacak.

Valiliğimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülmektedir ve Çavdır en kısa zamanda özlediği hayvan pazarına kavuşacaktı" dedi.

Burdur İl Tarım Müdürü Kadir Güven ise, "Valimiz Can Direkçi'nin gündeme taşıdığı modern hayvan pazarları projeleri bizim için çok önemli. 110 bin hayvan sirkülasyonu olan ilimizde Burdur merkez ve Çavdır hayvan pazarlarının modernizasyonu için çabalarımız sürüyor.

Bu amaçla geçtiğimiz günlerde Denizli ve Edirne'de hayvan pazarlarını inceleyerek bize uyacak sistemlerin projelerini getirdik. Amacımız modern hayvan pazarları ile hastalıkların önüne geçerek ekonomik kayıpları önlemektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 12:43:20
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 17:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?