30
Mayıs
2024
Perşembe
GÖLHİSAR - BURDUR

7 yıldır ev bekliyorlar

Heyelan tehlikesi nedeniyle 7 yıl önce boşaltılmasına karar verilen Burdur'un Gölhisar ilçesi Kuşdili köyündeki köylülerin bir bölümü göç etti, bir bölümü ise planlanan konutların yapılamaması nedeniyle susuz, camisiz ve okulsuz köyde heyelan tehlikesine rağmen yaşamaya devam ediyor.

1999 yılında heyelan tehlikesinin yaşanmasının ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca, Kuşdili köyünde inşaat yasağı getirildi ve ardından köyün boşaltılmasına karar verildi. Bu kararın ardından köylünün bir bölümü göç etti, evlerinde yıkılma tehlikesi olan bir bölümü için de evyapılması amacıyla Karapınar köyünde 50 dönümlük alan istimlak edildi. İstimlak edilen alana yedi yıldır ev yapılamaması nedeniyle de 18 hanede 80 köylü, suyun olmadığı, cami ve okulun bulunmadığı Kuşdili köyünde, yıkılma tehlikesi olan evlerinde yaşamlarını sürdürmeye devam etti.

Köylülerden Turcan Sezer, yedi yıldır taşınmaları öngörülen Karapınar köyünde konut yapımına başlanmadığı için köylülerin heyelan tehlikesine rağmen Kuşdili köyünde yaşamaya devam ettiğini, tüzel kişiliği de kalmadığı için köyde hizmetlerin yerine getirilemediğini söyledi. Sezer,cami olmadığını, okul olmadığı için öğrencilerin taşımalı sistemle ilçemerkezinde eğitim gördüğünü, suyun ise Gölhisar Kaymakamlığı tarafından tankerlerle taşınarak karşılandığını kaydetti.

SORUNLAR BİLİNİYOR
Gölhisar Kaymakamı Selami Kapankaya da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuşdili'nde yaşayan vatandaşların durumunu yakından takip ettiklerini ve ilgilendiklerini söyledi.

Vatandaşların ileride şikayetlerinin olmaması için araştırma yaptıklarını belirten Kaymakam Kapankaya, şunları kaydetti:"Muhtarla ve üyelerle toplantı yaptık. Mağdur olan ve konutları yapılacak vatandaşların listesini belirleyerek son şeklini verdik. 26kişiyi hak sahibi olarak belirledik. İtirazları da değerlendik. Yapılan itirazların yerinde olmadığını karar verdik. Hak sahiplerinin noterden taahhütlerini vermelerini bekliyoruz, daha sonra listeyi Bayındırlık veİskan Bakanlığına göndereceğiz. "Kapankaya, listelerin Bakanlığa gönderilmesi ve onaylanmasından sonra kısa sürede mağdur konutlarının yapımına başlanacağını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 23:59:24
Güncelleme :9 Haziran 2008 Pazartesi 00:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?