18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLHİSAR - BURDUR

Çiftçilerin sıcaklık endişesi

Bu yıl Ekim ayında sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Gölhisarlı çiftçileri, ürünlerinin zarar görmesi konusunda tedirgin etti.

Ekim ayında sıcaklığın gündüzleri 25-30 dereceyi bulması, sıcaklıkların toprağın nemini bitirmesi, Gölhisar’daki çiftçileri endişeye sürüklüyor. Burdur’da verimli tarımsal arazilere sahip Gölhisar İlçesi ve bağlı köylerdeki üreticiler, sonbaharın mevsim normalleri üzerinde seyretmesini endişeyle karşılayanların başında geliyor. Bu yıl Gölhisar’da Kocagöl’ün Haziran ayında kuruması, yaşanan kuraklığa işaret ediyor. Güz günlerinin sıcak geçmesi pancar üreticilerini sevindirirken, haşhaş üreticileri ektikleri haşhaşın ürün vermemesinden endişe duyuyorlar.

Gölhisar’daki Yapraklı Barajı vanalarının 14 Ekim’de kapatılması beklenirken, yaşanan kuraklık nedeniyle 20 Ekim tarihine ertelendi. Yapraklı Barajı’nda su seviyesi balıkların hayatını tehdit edecek seviyeye kadar düştü. Gölhisarlı çiftçiler, kuraklıktan çekindiklerini belirterek, şunları söylediler:
"Bazı yıllarda böyle kuraklık olur, ancak bu denli sıcak bir Ekim ayını az hatırlıyoruz. Kasım’da buğdayların içinde keklikler saklanabilecek hale gelir ama kuraklıktan dolayı buğdayları bile ekemedik. Allah sonumuzu hayır etsin. İnşallah zemheri iyi geçer. Zemheride de köpek gölgeye yatmaya devam ederse, karakışı beklemek zorunda kalacağız."

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 16:40:08
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 15:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?