19
Mayıs
2024
Pazar
GÖLHİSAR - BURDUR

Erken teşhis kiraz ağaçlarını kurtardı

Burdur'un Gölhisar ilçesinde yapılan erken teşhisle bahçelerdeki kiraz ağaçları kurumaktan kurtarıldı.

Gölhisar Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin kiraz yetiştiricilerinin şikâyetleri üzerine yaptıkları incelemelerde bazı ağaçların hastalık nedeniyle kurumaya başladığı belirlendi.

Gölhisar Tarım İlçe Müdürü Hidayet Başaran, ileride büyük sıkıntılara sebep olabileceği düşüncesiyle hemen harekete geçerek hasta ağaçlardan aldıkları numuneleri tahlil için Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdiklerini söyledi. Başaran, Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nden de uzman ekip talebinde bulunduklarını söyledi.

Başaran, "Geçen hafta içerisinde 4 kişilik ekip ilçemize gelerek yaptığı çalışmalar ve laboratuvar tetkikleri sonucunda bakteriyel bir hastalık tespit edildi. İlaçla mücadele edilerek hastalık tedavi edilebilecek ve kurumaktan kurtarılacak. Bununla beraber kiraz yetiştiricilerimizi hastalıklar ve bakımı konusunda daha fazla bilgilendireceğiz." dedi.

İlçede Tarım İlçe Müdürlüğü'nün teşvikiyle yaklaşık 750 dekar yeni kiraz bahçesi tesis edildiğini de aktaran Hidayet Başaran, bahçe sahiplerinin çeşitli konulardaki şikâyetlerini değerlendirildiğini aktardı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 09:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan döner IP: 85.110.225.xxx Tarih : 6.12.2008 23:34:25

babamın 15 dönüm kiraz bahçesi var gökçepınar, üçoluk ve yeşilderede olmak üzere.babamın bahçesi kiraz bahçelerinin ilk örneklerinden ve bu kurumanın en çok görüldüğü bahçelerden birisi hemde çok ilgilenir ama bu numune işinden haberi yok