3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Mustafa Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Tarihçesi

3837 sayılı kanunla kurulan üniversitelerden biri olan Mustafa Kemal Üniversitesi'nin temel birimlerinden biri olan Fen Edebiyat Fakültesi, üniversitemizin kuruluş yılı olan 1992'de açılmış, ilk olarak 1994-1995 öğretim yılında Kimya ve Biyoloji bölümlerine öğrenci alarak öğretime başlamıştır. 1998-1999 öğretim yılında Arkeoloji bölümü, 2000-2001 öğretim yılında Tarih bölümü, 2001-2002 öğretim yılında Biyoloji bölümü II. Öğretim, 2007-2008 öğretim yılında Fizik bölümü eğitim-öğretime başlamıştır. 2008-2009 öğretim yılında ise Matematik Bölümü I. öğretim programı ile Fizik, Kimya ve Tarih Bölümlerinin II. öğretim programları eğitim ve öğretime başlamıştır.

Fakültemizin kuruluş tüzüğünde Arkeoloji, Antropoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatı, Biyoloji, Cografya, Fizik, Matematik, Kimya, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri bulunmaktadır. Antropoloji, Cografya ve Sanat tarihi bölümlerinde öğretim üyelerimiz bulunmaktadır. Üniversitemizin temel bilim derslerine destek verilmektedir.

Fakültemizin eğitim-öğretim kadrosu genç ve son teknolojik imkanlar çerçevesinde yetişmiş, kendini geliştirebilen, araştırmacı dinamik bir ekiptir. Fakültemize kazandırılan teknik ekipmanlar, makine ve teçhizatlar, sarf malzemeleriyle ilişkili donanımlar en son sistemlere aittir. Bu nedenle yeni teknolojilerle gelişim süreci yakalanmaktadır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Atatürk Caddesi Ürgen Paşa Mahallesi
Adres2 :Antakya/Hatay
Posta Kodu :31040
Telefon :0 326 245 58 66
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.