3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu

Tarihçe

1992 yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü, ilk öğrencilerini 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında almış, 1996-1997' de ilk mezunlarını vermiş, halen 193 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

Onbeş yıllık bir geçmişi bulunan Yüksekokulumuz, Üniversitemiz yönetiminin desteği ile hızla gelişmiş, hedeflenen uluslararası standartlara ulaşmada önemli adımlar atılmış, özellikle laboratuar, açık / kapalı spor tesisleri ve araç-gereç gereksinmesi büyük ölçüde karşılanmıştır.

Ayrıca Üniversitemiz Ata Tayfur Sökmen Kampusü içerisinde yeni Yüksekokul binamız tamamlanmak üzeredir. Bin kişi seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonu, cimnastik salonu projeleri tamamlanmış olup 2009 yılı içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır.

Yüksekokulumuz güçlenen akademik kadrosu, özellikle son iki yılda yapılanlar ve yapılması planlanan projeler ile öğrenci sayısını önümüzdeki iki yıl içinde 1000’ e çıkarılması hedeflemektedir.

Bu bağlamda Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nün yanı sıra Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümlerinin de Birinci ve İkinci Öğretim programlarının açılması için gerekli hazırlıklar yapılmış ve YÖK’ e başvurulmuştur. İlk sonuç alınmış ve toplamda 40 olan kontenjanımız 60’ a çıkartılmıştır.

Tıp Fakültesinin hizmete girmesi ile Yüksekokulumuz lisans programında yer alan spor - sağlık bilimleri alanındaki derslerin verilmesinde önemli destek sağlanmıştır. Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Alanında Yüksek Lisans Programının açılması için hazırlık yapılarak YÖK‘ e başvuruda bulunulmuştur.
Lisans programımız gözden geçirilmiş olup, öğrencilerimizin entelektüel gelişimlerine katkı sağlayacak güncelleme çalışmalarına başlanmıştır.

Bölümün temel amacı Atatürk ilkeleri ve Devrimleri doğrultusunda, araştırıcı ve çağdaş bir düşünceye sahip Beden Eğitimi Öğretmenleri yetiştirmektir. Öğretmenliğin yanı sıra mezunlarımız G.S.G.M.' ne bağlı kuruluşlar, özel turistik tesisler, spor kulüpleri ve salonlarında görev yapabilmektedirler.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürlüğü
Adres2 :Antakya/Hatay
Posta Kodu :
Telefon :0.326.2215536
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.