3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Tarihçe

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 1992 yılında kurulmuştur. Kuruluş aşamasında Yüksekokulumuz 3 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 2 araştırma görevlisi ile faaliyetlerine başlamıştır. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde Turizm ve Otel işletmeciliği bölümü ile seyahat işletmeciliği bölümü 2000 yılında açılmıştır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ilk öğrencilerini 2001-2002 yılında I.örgün öğretime ek kontenjandan 31 öğrenci alarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Ertesi yıl ise II.öğretime 29 öğrenci almıştır. Seyahat işletmeciliği bölümü ek kontenjanla 20072008 yılında öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Turizm Animasyonu Bölümü 2008-2009 öğretim yılında öğrenci almıştır. Açık olan üç bölümde şu anda aktif olarak eğitim öğreti faaliyetleri devam etmektedir. Okulda lisans ve yüksek lisans programları bir arada yürütülmektedir. Sosyal Bilimler Enstitüsünde Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Seyahat işletmeciliği anabilim dalında yüksek lisans programlarına öğrenci alınmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği anabilim dalında doktora programı için gerekli başvuru yapılmıştır. Okulumuz şu an toplam 3 bölüm 772 öğrencisi vardır. 2005 tarihinden itibaren Socrates-Erasmus kapsamında anlaşmalı üniversitelere Yüksekokulumuz öğrenci göndermeye başlamıştır. Lisans programında eğitim süresi 1+4 yıldır. Okulumuzun üç bölümünde de İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Hazırlık sınıfının hedefi, öğrencilerin İngilizce bilgilerini üst düzeye çıkarmak ve sürdürmektir. Üçüncü yıldan itibaren öğrenciler Almanca veya Fransızca derslerini görmektedirler.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Adres2 :Antakya/Hatay
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.