5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

"7 Avlu" gösterime girdi

Yönetmen Semir Aslanyürek'in çektiği "7 Avlu" adlı film Antakya'da gösterime girdi.

Aslanyürek, tamamı Antakya'da çekilen 7 ayrı hikayenin anlatıldığı filmde; tarih boyunca Antakya'da konuşulan dillerin kullanıldığını, filmde kültürlerin kaynaşması ve yalnızlığının işlendiğini söyledi.

Filmlerinin tamamını Antakya'da çeken Aslanyürek, "Film, bir yönetmenin çocukları gibidir ve benim en güzel çocuğum 7 Avlu'dur. Filmlerimi Antakya'da çekmemin iki nedeni var. Birincisi yönetmenlerin çoğu hikayelerini çocukluk yıllarından seçer. Benim de bilincim burada şekillendi ve bütün hikayelerim burada oluştu. İkincisi buradaki mekanlar beni çekiyor. Çünkü, Antakya film mekanı için çok önemli bir yer. Dışarıdan gelen oyuncularımın çoğu buradaki mekanları görünce burada yaşamak istiyorlar" dedi.

Filmin ilk olarak Hatay'ın merkez ilçesi Antakya ile İskenderun ilçelerinde vizyona girdiğini belirten Aslanyürek, şöyle konuştu: "İlk defa bir film, metropol şehir dışında bir taşra kentinde vizyona girdi. 17 Aralık 2010 tarihinde tüm ülkede vizyona girmesi planlanan filmin işletme belgesini yetiştiremediğimiz için film Mart ayında vizyona girecek."

Daha önce "Vagon", "Eve Giden Yol" ve "Şelale" filmlerinin de yönetmenliğini yapan Aslanyürek, film yapmanın ciddi bir bütçe gerektirdiğini ve yaptığı her filmde bir tarla sattığını açıkladı. Aslanyürek, 1974 yılında yapılan Barış Harekatı yıllarında yaşanan bir hikayeyi konu edinen "Lal" filmini de Antakya'da çekeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2011 Pazartesi 15:25:02
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 18:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?